Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα της Μαϊμούς
Facebook Twitter Google+

Άμεση χρήση της δωρεάν αεροδιακομιδής από τη Λήμνο σε δύο πρώτα σοβαρά περιστατικά

Υγεία - Διατροφή
Γραμματοσειρά

Μετά την πρώτη, άμεση χρήση της διακομιδής με ελικόπτερο εγκύου που κινδύνευσε η ζωή της, από τη Λήμνο στην Αθήνα, προ ημερών και μέσα στο πρώτο 24ωρο από τη συμφωνία για την παροχή της υπηρεσίας της INTERAMERICAN στους κατοίκους του νησιού, με χορηγό το Ίδρυμα Μπούμπουρα, χρειάστηκε για δεύτερη φορά άμεση διακομιδή.

Ηλικιωμένη κάτοικος του νησιού μεταφέρθηκε με υγειονομικό αεροπλάνο από τη Λήμνο στην Αλεξανδρούπολη, με σοβαρά κατάγματα μετά από πτώση.

Το γεγονός επιβεβαιώνει την αξία της παροχής του χορηγού σε συνεργασία με τον Δήμο και την εταιρεία, η οποία έχει διαχειριστεί με επείγουσα αεροδιακομιδή από το νησί κατά την τελευταία τετραετία, πριν την πρόσφατη συμφωνία ομαδικής κάλυψης των κατοίκων, 13 περιστατικά ανάλογης κρισιμότητας για την υγεία και τη ζωή ιδιωτών ασφαλισμένων της.

Όπως είναι γνωστό, το Ίδρυμα Μπούμπουρα πριν από δύο εβδομάδες ανακοίνωσε την δωρεάν παροχή της υπηρεσίας στους Λήμνιους, σε συνεργασία με την INTERAMERICAN, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν η μεταφορά να πραγματοποιηθεί από τον κρατικό φορέα βοήθειας.

Η κάλυψη περιλαμβάνει, πέρα από τη μεταφορά με εναέριο μέσο, όλες τις υπηρεσίες της άμεσης ιατρικής βοήθειας από την ασφαλιστική εταιρεία (μεταφορά με ασθενοφόρο, υπηρεσίες συμβουλευτικής από εξειδικευμένο προσωπικό μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1010).

Η αεροδιακομιδή έγινε προς το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, για οικογενειακούς λόγους της παθούσας -μολονότι η σύμβαση του Ιδρύματος με την INTERAMERICAN προβλέπει μεταφορές από Λήμνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Μυτιλήνη- κατ’ εξαίρεση μετά από προσωπική παρέμβαση του χορηγού και μάλιστα όχι με ελικόπτερο άλλα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αεροπλάνο.

 

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook