Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Facebook Twitter Google+

Οι ερευνητές ανακάλυψαν νέο τρόπο για το χειρισμό του άγχους

Υγεία - Διατροφή
Γραμματοσειρά

Η ισορροπία είναι το κλειδί για πολλές φυσιολογικές λειτουργίες και είναι ιδιαίτερα σημαντική στην παραγωγή και ρύθμιση πρωτεϊνών. Μια ισορροπία πρωτεϊνών στα κύτταρα βοηθά στη διατήρηση της υγείας, αλλά μια ανθυγιεινή συσσώρευση μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τη γήρανση όπως η νόσος του Alzheimer.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο τα ζώα ανταποκρίνονται στις μολύνσεις, έχουν βρει μια νέα μέθοδο που μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή των στρεσογόνων παραγόντων που βλάπτουν τις πρωτεΐνες. 

agxos (1).jpg

Η μελέτη, δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου, με επικεφαλής τον Kirthi Reddy στο εργαστήριο της Emily Troemel, καθηγητή στο τμήμα κυτταρικής και αναπτυξιακής βιολογίας του τμήματος βιολογικών επιστημών του UC San Diego.

Οι ερευνητές μελέτησαν το πώς τα "σκουλήκια" (C. elegans) ρυθμίζουν την έκφραση των γονιδίων που ενεργοποιούνται από τη μόλυνση με μικροσπορίδια, τα οποία είναι φυσικά ενδοκυτταρικά παθογόνα σε μορφή "σκουληκιών", τα οποία υπάρχουν και στους άνθρωπους.

agxos (2).jpg

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, ο γενετικός διαγνωστικός έλεγχος αποκάλυψε την ταυτότητα ενός γονιδίου που χρησιμοποιείται για να ρυθμίζειτην αντοχή στα κύτταρα και προκαλεί αυξημένη ανοχή στο θερμικό σοκ και σε άλλα είδη στρες.

agxos (3).jpg

Αυτά τα αποτελέσματα φαίνονται να είναι ανεξάρτητα από τα προηγούμενα περιγραφόμενα ερευνητικά αποτελέσματα. Οι ερευνητές λένε ότι η ανακάλυψη έχει συνέπειες για πολλές ασθένειες που σχετίζονται με τη συσσώρευση πρωτεϊνών, αφού συγκρίσιμα γονίδια μπορούν συχνά να συνδεθούν με στους ανθρώπους.

Η ανακάλυψη είναι αρκετά πρόσφατη ώστε οι ερευνητές χρειάζονται ακόμη περισσότερες αναλύσεις για να καταλάβουν πώς λειτουργεί. Οι αρχικές ιδέες είναι ότι το γονίδιο συμβάλλει στη σήμανση των κατεστραμμένων πρωτεϊνών μέσα στα κύτταρα.

agxos (5).jpg

 

 

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook