Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα
Facebook Twitter Google+

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Το νερό φυσικός πόρος σε ανεπάρκεια

Αφιερώματα
Γραμματοσειρά

Πάνω από 663 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται πρόσβασης σε ασφαλές νερό και πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια σε βασικές υπηρεσίες υγιεινής, ενώ καθημερινά πεθαίνουν 1.000 παιδιά, περίπου, λόγω ασθενειών που σχετίζονται με την έλλειψη ασφαλούς νερού και αποχέτευσης. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Ποια είναι η κατάσταση του νερού και πώς το διαχειριζόμαστε.

Γιορτές
Το νερό φυσικός πόρος σε ανεπάρκεια

Υπολογίζεται ότι στις μέρες μας, πάνω από 663 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται πρόσβασης σε ασφαλές νερό και πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια σε βασικές υπηρεσίες υγιεινής, ενώ καθημερινά πεθαίνουν 1.000 παιδιά, περίπου, λόγω ασθενειών που σχετίζονται με την έλλειψη ασφαλούς νερού και αποχέτευσης.

Διαβάστε περισσότερα...
Γιορτές
Μάθετε πως και που καθαρίζεται το νερό 

Μάθετε σήμερα που καθαρίζεται το νερό που πίνουμε, γιατί πρέπει να καθαρίζεται και πως γίνεται η διαδικασία σε κάθε στάδιο.

Διαβάστε περισσότερα...
Γιορτές
Ζητήματα νερού… σταγόνα-σταγόνα

Σταθερά στην «πρώτη γραμμή» της ανάδειξης των κρίσιμων υδατικών προβλημάτων και της κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπισή τους, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, σκιαγραφεί το υδατικό προφίλ της χώρας σταχυολογώντας ζητήματα αιχμής που απασχολούν και θα απασχολήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα το υδατικό μας γίγνεσθαι.

Διαβάστε περισσότερα...
Γιορτές
Το νερό στην Ελλάδα και στον κόσμο

Το νερό είναι ένας φυσικός και περιβαλλοντικός πόρος, αναγκαία προϋπόθεση για την ύπαρξη ζωής και ως αγαθό είναι δημόσιο. Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα της αδυναμίας πρόσβασης μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε καθαρό νερό, ενώ δίνει και την εικόνα που επικρατεί στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα...
Γιορτές
Παρέα με το... σταγονούλη

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που εστιάζει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς με στόχο την αειφόρο διαχείριση και χρήση του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος υλοποιεί η EΥΔΑΠ ως ο μεγαλύτερος φορέας διαχείρισης της ύδρευσης και της αποχέτευσης της μείζονος περιοχής της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα...
Γιορτές
Πως να γνωρίσετε τι κατανάλωση νερού κάνετε στο σπίτι

Γνωρίζετε πόσο νερό χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας; Η παρακάτω δοκιμή είναι αρκετά απλή και κάθε ένας μπορεί να την εφαρμόσει στο σπίτι του για να ελέγξει τη ποσότητα του νερού που καταναλώνεται ανά λεπτό σε όλες τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
Γιορτές
Ανακαλύψτε τις ιδιωματικές εκφράσεις με το "νερό"

Μάθετε τι σημαίνει "το αίμα νερό δεν γίνεται" και πολλές άλλες ιδιωματικές εκφράσεις με το "νερό".

Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτές
Πρακτικοί τρόποι εξοικονόμησης νερού

Ο μέσος όρος κατανάλωσης νερού ανά άτομο στις αναπτυγμένες χώρες είναι 150-200 λίτρα νερού την ημέρα, ποσότητα υπερβολική αν σκεφτεί κανείς ότι οι ίδιες ανάγκες θα μπορούσαν να καλυφθούν ακόμα και με 50 λίτρα ανά ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα...
Γιορτές
Κώδωνας κινδύνου για τη Μεσόγειο

Μία από τις πλέον ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή περιοχή είναι η Μεσόγειος καθώς δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω της ζήτησης νερού. Το πρόβλημα παρατηρείται κυρίως στις νότιες ακτές, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 180 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από τη λειψυδρία και περισσότερα από 60 εκατομμύρια βρίσκονται υπό απειλή.

Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτές
UNICEF: 600 εκατ. παιδιά δεν θα έχουν προσβαση σε νερό μέχρι το 2040!

Σχεδόν 600 εκατομμύρια παιδιά - ή το 1 στα 4 παιδιά σε όλο τον κόσμο - θα ζουν σε περιοχές με εξαιρετικά περιορισμένους υδάτινους πόρους έως το 2040, σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF που κυκλοφόρησε με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Διαβάστε περισσότερα...
Γιορτές
Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό – Προτείνεται η συνταγματική κατοχύρωσή του ως δημόσιο αγαθό

Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, η πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού SAVEGREEKWATER τρέχει καμπάνια υπέρ της συμμετοχής των ενδιαφερόμενων πολιτών στην τρέχουσα διαδικασία διαβούλεσης για το σύνταγμα που είναι ανοιχτή έως το τέλος του μήνα.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Σχετικά Νέα
Προστασία

Φτωχές χώρες εναντίον πλουσίων στη Διάσκεψη της Βόννης για το Κλίμα

Σκληρό αγώνα για να ξεκαθαρίσουν θέματα οικονομικής φύσης αναφορικά με την ενίσχυση από τις πλούσιες χώρες των υπό οικονομική ανάπτυξη χωρών, προκειμένου να μεταβούν σε ένα πιο περιβαλλοντικά...

Προστασία

Μέρκελ: Η κλιματική αλλαγή αφορά το πεπρωμένο της ανθρωπότητας

Στην παραδοχή ότι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί έως σήμερα δεν επαρκούν για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και προειδοποίησε ότι...

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook