Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα της Μαϊμούς
Facebook Twitter Google+

BIOPROSPECT: Εκκίνηση του προγράμματος για την βιοποικιλότητα των δασών

Προστασία
Γραμματοσειρά

Την τεκμηρίωση της οικονομικής αξίας της βιοποικιλότητας των δασών και τους τρόπους για την αειφορική διαχείριση, την ανάπτυξη και την προστασία αυτών των περιοχών, έχει στόχο το έργο BIOPROSPECT-«Conservation and sustainable capitalization of biodiversity in forested areas», που τέθηκε σε γραμμή εκκίνησης.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «Βαλκάνια - Μεσόγειος 2014-2020», έχει διάρκεια 24 μήνες (Οκτώβριος 2017-Οκτώβριος 2019) και συμμετέχουν σε αυτό οκτώ εταίροι από πέντε χώρες.

Η πρώτη συνάντηση, διοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συμμετείχαν όλοι οι εταίροι, ενώ στην ατζέντα συμπεριλήφθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανάλυση των δράσεων του έργου και οι αρχικές δραστηριότητες.

Οι ειδικοί στόχοι είναι:

H παροχή λειτουργικών εργαλείων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των δασών μέσω της οικονομικής αποτίμησης και της βιώσιμης κεφαλαιοποίησής της.

Η πιλοτική εφαρμογή της χαρτογράφησης και της οικονομικής αποτίμησης των οικοσυστημικών υπηρεσιών και της βιοποικιλότητας των δασών, καθώς και του οφέλους από την κεφαλαιοποίησή τους.

Η ενσωμάτωση οικονομικών αποτιμήσεων στη διαχείριση των περιοχών αυτών και η πρόταση πολιτικών πρωτοβουλιών στην περιοχή της Βαλκανικής.

Φορείς υλοποίησης του έργου είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης- Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, το Ινστιτούτο Εκθεσιακών Ερευνών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης-Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ερευνητικό κέντρο AGROBIOINSTITUTE της Βουλγαρίας, ο Δήμος του Vrapcisht από την ΠΓΔΜ και ο Δήμος του Maliq από την Αλβανία.

 

 

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook