Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
Facebook Twitter Google+

Για χορηγία 315 εκατ. δολαρίων στον τομέα της έρευνας στον αγροτικό τομέα προκειμένου να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τους φτωχότερους γεωργούς, ιδίως στην Αφρική, να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, δεσμεύτηκε το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς: 315 εκατ. στον αγροτικό τομέα για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

Τέλος στη δωρεάν διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων μπαίνει από 1η Ιανουαρίου και θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μόνο το 2015 στην Ελλάδα,  η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμάχια ανά άτομο, ενώ το 2010 σ’ ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δισ. πλαστικές σακούλες. 52 χρόνια μετά τη «γέννηση» της πλαστικής σακούλας, η αποτίμηση δεν είναι θετική. Η αλόγιστη εξάπλωσή της έχει βάλει «βόμβα» στα θεμέλια του οικοσυστήματος και της ζωής μας, μετατρέποντας μια σημαντική ανακάλυψη σε εφιάλτη.

 

Διαβάστε περισσότερα: Κατάργηση της δωρεάν διάθεσης λεπτής πλαστικής σακούλας από 1η Ιανουαρίου

Ανοιχτό άφησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χαμηλώσει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις τράπεζες που χρηματοδοτούν φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την πράσινη οικονομία και να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.

 

Διαβάστε περισσότερα: Χαμηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις από τράπεζες για «πράσινες» χρηματοδοτήσεις

Για έμπρακτη στήριξη των παγκόσμιων προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Διαβάστε περισσότερα: Αλ. Τσίπρας: Στήριξη των προσπαθειών για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (βίντεο)

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β» αναφέρει η πινακίδα έξω από τον χώρο της συνεδρίασης (Philippe Lopez/AFP/Getty Images)

Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ τους και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι, με σκοπό να δώσουν ώθηση στην χρηματοδότηση της εκστρατείας, δύο χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού.

 

Διαβάστε περισσότερα: Κλιματική αλλαγή: Σύνοδος Κορυφής στο Παρίσι για το ζήτημα της χρηματοδότησης

Περισσότερα Άρθρα...