Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τον Τραυλισμό
Facebook Twitter Google+

Το 8% των θανάτων στην Ελλάδα σχετίζεται με την ρύπανση, ενώ παγκοσμίως στην ίδια αιτία αποδίδονται ένας στους έξι θανάτους (9 εκατομμύρια το 2015), σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, την πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ένας στους 12 θανάτους στην Ελλάδα αποδίδεται στην ρύπανση

Σημαντική μείωση κατά 75% έχουν καταγράψει τα τελευταία 25χρόνια τα ιπτάμενα έντομα και οι επιστήμονες κάνουν λόγο για τρομακτική μείωση και «οικολογικό αρμαγεδώνα» καθώς τα έντομα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον κύκλο της ζωής τόσο των φυτών όσο και των ζώων με συνέπειες και για τον άνθρωπο.

 

Διαβάστε περισσότερα: Καμπανάκι επιστημόνων για οικολογικό Αρμαγεδδώνα

Τα τελευταία τρία χρόνια 23 χώρες, πολιτείες και μητροπόλεις εγκατέλειψαν πλήρως ή έθεσαν χρονοδιάγραμμα οριστικής εγκατάλειψης του άνθρακα ως το 2030, ενώ από το 2010 έχουν ακυρωθεί επενδύσεις σε ανθρακικές μονάδες συνολικού ύψους 432 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με νέα έρευνα της Greenpeace.

 

Διαβάστε περισσότερα: Greenpeace: Έλλειψη πολιτικής βούλησης για την κατάργηση του άνθρακα στην Ελλάδα

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου και του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη για τα μέτρα του ολοκληρωμένου σχεδίου αποκατάστασης και τα χρονοδιαγράμματα δράσεων και παρακολούθησης.

 

Διαβάστε περισσότερα: Εντός Οκτωβρίου η απόφαση με τα μέτρα αποκατάστασης από το ναυάγιο του Αγ. Ζώνη ΙΙ

Σημαντικό πλήγμα αναμένεται να δεχτεί η Ελλάδα τα προσεχή χρόνια από το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών που αναμένεται να ενταθεί σημαντικά σύμφωνα με επιστήμονες.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ταχεία η διάβρωση των ελληνικών ακτών λόγω και της κλιματικής αλλαγής

Περισσότερα Άρθρα...