Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα
Facebook Twitter Google+

Μακροχρόνιο συμβόλαιο μεταξύ Polyeco-Μαυρικίου για την διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων

Ανακύκλωση
Γραμματοσειρά

Η Polyeco, μία εταιρία με πολύχρονη εμπειρία, εξειδίκευση και τεχνογνωσία στη διαχείριση αποβλήτων, αναπτύσσει περαιτέρω την επενδυτική δραστηριότητά της με ένα έργο διεθνούς εμβέλειας που αφορά στη διαχείριση μίας εγκατάστασης αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων στον Μαυρίκιο της Αφρικής.

 

Συγκεκριμένα, ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση δύο έργων περιβαλλοντικής αποκατάστασης στο κράτος του Μαυρικίου, με την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητά που επέδειξε, η Polyeco κέρδισε την εμπιστοσύνη των τοπικών αρχών, καταφέρνοντας έτσι να αναδειχθεί ως ανάδοχος ανάμεσα σε πολλές άλλες εταιρίες από όλο τον κόσμο στο διεθνή διαγωνισμό για την οργάνωση μίας μονάδας αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Μαυρικίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και το περιβάλλον.

Το έργο αφορά στη λειτουργία μίας μονάδας αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων και την δημιουργία ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου για την ανάλυση των επικίνδυνων αποβλήτων στο Μαυρίκιο, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.

Εκεί, τα επικίνδυνα απόβλητα θα αναλύονται, θα συλλέγονται και θα ανασυσκευάζονται σε κατάλληλα πιστοποιημένες συσκευασίες, ενώ στη συνέχεια θα εξάγονται με αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας σε ειδικά αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη για την περαιτέρω διαχείριση, επεξεργασία και ασφαλή για το περιβάλλον απόθεσή τους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επένδυση που ενισχύει την εξωστρεφή επενδυτική δραστηριότητα της Polyeco, ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρίας, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος (φωτό) δήλωσε: «Κανείς δεν περίμενε πριν από 10 χρόνια μία ελληνική εταιρία να εξάγει τεχνογνωσία στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

Κι όμως εμείς στην Polyeco τα καταφέραμε και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Με βασική παράμετρο των ενεργειών μας την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών διεθνώς και την πολύχρονη εμπειρία των ανθρώπων μας, συνεχίζουμε δυναμικά και αναπτύσσουμε περαιτέρω τη διεθνή παρουσία μας στέλνοντας το μήνυμα της ελληνικής υγιούς επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Πολυχρονόπουλος, προανήγγειλε επίσης την συνεργασία της Polyeco με την κυβέρνηση του Μαυρικίου και στον πολιτιστικό τομέα με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία όλης της χώρας με στόχο την περιβαλλοντική αφύπνιση και ευαισθητοποίηση (Polyeco Contemporary Art Iniative).

Με τη σειρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος του ΜαυρικίουMarie-Joseph Sinatambou, δήλωσε: «Χωρίς την υλοποίηση αυτού του έργου, η απόθεση των επικίνδυνων αποβλήτων θα ήταν ανεξέλεγκτη και θα επηρέαζε αρνητικά το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Οι αποδεδειγμένα ποιοτικές υπηρεσίες που έχει παράσχει και συνεχίζει να παρέχει η Polyeco, διασφαλίζουν ότι η διαχείριση των αποβλήτων αυτών θα γίνεται με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, με απόλυτη ασφάλεια για τους ανθρώπους και το περιβάλλον».

Με πληροφορίες και από το typospeiraiws

 

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook