Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)
Facebook Twitter Google+

Μία όχι και τόσο ευχάριστη εικόνα παρουσιάστηκε στη διημερίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) που συνδιοργάνωσε με το ΥΠ&ΕΝ στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, με θέμα «Οι νομοθετικές εξελίξεις και εφαρμογές στον χώρο της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της πρόληψης», καθώς το ποσοστό των απορριμμάτων που ανακυκλώνονται βρίσκεται μόλις στο 19%, ενώ σύμφωνα με το στόχο που έχει τεθεί στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων για το 2020, το ποσοστό αυτό θα πρέπει να φτάσει το 65%!

 

Διαβάστε περισσότερα: Με ρυθμούς χελώνας προχωράει η ανακύκλωση στη χώρα μας

Τροποποιείται η ΚΥΑ για τα Πράσινα Σημεία προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία συλλογής στην πηγή πολλών "ρευμάτων" αποβλήτων. Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο οι ΟΤΑ μπορούν πλέον να εμπορεύονται τα υλικά που ανακτούν από τα Πράσινα Σημεία, μειώνοντας αντίστοιχα τα τέλη καθαριότητας των δήμων.

 

Διαβάστε περισσότερα: Επιτάχυνση αδειοδότησης των Πράσινων Σημείων

Τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή των έργων διαχείρισης απορριμμάτων της χώρας, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

 

Διαβάστε περισσότερα: Διαθέσιμοι πόροι 994 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάσσεται το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, συνολικής δημόσιας δαπάνης 19,7 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Αλεξανδρούπολη: Έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων 19,7 εκατ.

Το εύκολο και γρήγορο φαγητό κέρδισε έδαφος τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να αυξηθούν και τα σκουπίδια καθώς οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες έφεραν και …περισσότερες συσκευασίες.

 

Διαβάστε περισσότερα: Περισσότερα σκουπίδια έφερε η …μοντέρνα διατροφή

Περισσότερα Άρθρα...