Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα
Facebook Twitter Google+

Την έλλειψη εργαλείων και μεθοδολογίας για την εφαρμογή εθνικών πολιτικών που αποσκοπούν στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος οργανισμών στις χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό έργο LIFE CLIM’FOOT.

 

Διαβάστε περισσότερα: Στην Αθήνα η 5η συνάντηση του έργου LIFE CLIM FOOT για το ανθρακικό αποτύπωμα

Το ECOCITY γνωστοποίησε ότι στη 15η χρονιά της εκστρατείας θα συμμετέχουν ομάδες μαθητών από 32 πόλεις της χώρας, που ανέλαβαν να ερευνήσουν προβλήματα πρόσβασης και να καταθέσουν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017 προτάσεις στις Τοπικές Αρχές, για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη τους.

 

Διαβάστε περισσότερα: Σε 32 πόλεις οι εκστρατείες ecomobility kai free mobility για την οικολογική και ανεμπόδιστη...

"Μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τις υποστηρικτικές δομές των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε εξέλιξη με το νέο σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για τη συγχώνευση - διάλυση των υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης", αναφέρει το Οικολογικό Δίκτυο και υποστήρίζει τα εξής:

 

Διαβάστε περισσότερα: Οικολογικό δίκτυο: "Κάτω τα χέρια από την περιβαλλοντική εκπαίδευση"

Την 39η θέση ανάμεσα σε 56 χώρες που αξιολογήθηκαν και την 23η στις 28 χώρες της ΕΕ κατέλαβε η Ελλάδα βάσει των ανεπαρκών επιδόσεων της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Διαβάστε περισσότερα: Στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ η Ελλάδα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Μια πληγωμένη ελαφίνα κατάφεραν να σώσουν τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, στην Πάρνηθα. Το ελάφι κυκλοφορούσε ματωμένο και σχεδόν σε κατάσταση ασιτίας. Οι εθελοντές της ΑΝΙΜΑ το εντόπισαν και κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν.

 

Διαβάστε περισσότερα: Κτηνωδία! Πυροβόλησαν ελαφίνα εξ επαφής στην Πάρνηθα

Περισσότερα Άρθρα...