Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Facebook Twitter Google+

Eβδομάδα ελληνικής κουζίνας στη Βιέννη

Πολιτισμός
Γραμματοσειρά

Eβδομάδα ελληνικής κουζίνας στα εστιατόρια της έδρας του κτηρίου του ΟΗΕ στη Βιέννη, διοργάνωσε για πρώτη φορά η ελληνική Πρεσβεία, και ταυτόχρονα, Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στη Βιέννη. Ταυτόχρονα, από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου, το Γραφείο του ΕΟΤ στη Βιέννη προέβαλε, στους χώρους των εστιατορίων, τον ελληνικό τουρισμό και ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Οπως γράφει σχετική αναφορά που έστειλε στα κεντρικά του ΥΠΕΞ στην Αθήνα, η πρεσβεία: «4,500 χιλιάδες και πλέον εργαζόμενοι σε κτήριο του ΟΗΕ από 130 χώρες, καθώς και εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά, είχαν τη δυνατότητα να γευθούν ποιοτικά ελληνικά εδέσματα που παρασκεύασαν, με ιδιαίτερη επιμέλεια και επαγγελματισμό, τέσσερις Ελληνες μάγειροι από τη Βιέννη, απασχολούμενοι σε 8ωρη καθημερινή βάση και με συμβολική αμοιβή, σύμφωνα με τα δεδομένα της πόλης».

«Κλασσικά ελληνικά φαγητά όπως μουσακάς, εξοχικό, σπετσιότα, στιφάδο, μπιφτέκι με γέμιση φέτα κ.α, έγιναν ανάρπαστα από τους σιτιζόμενους, αναδεικνύοντας την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής κουζίνας».

Επίσης: «Για την παρασκευή των φαγητών χρησιμοποιήθηκαν τα ελληνικά προϊόντα : γιαούρτι, φέτα, φύλλα κρούστας, πιπεριές Φλωρίνης, μελιτζανοπολτός, αυγοτάραχο για ταραμά, ντολμαδάκια, βρώσιμες ελιές, κρεμμυδάκι για στιφάδο, έτοιμη σάλτσα για γιουβέτσι, κριθαράκι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε τραπέζια καθώς και ελληνικά κρασιά, ούζο και μπύρες».

«Για την εκδήλωση αυτή υπήρξαν, κατά γενική ομολογία, ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια ως προς την ποιότητα και ευρύτατη ποικιλία των ελληνικών εδεσμάτων, γεγονός που οδήγησε στην καθιέρωσή της σε ετήσια, πλέον, βάση» καταλήγει η πρσβεία.

 

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook