Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Facebook Twitter Google+

Τι πρέπει να ξέρετε για το online dating

Ευζωία
Γραμματοσειρά

Αντιμέτωποι με ψεύτικες πληροφορίες και φωτογραφίες, κακόβουλα links και ανθρώπους που ψεύδονται έρχονται συχνά όσοι αναζητούν σύντροφο μέσω του διαδικτύου. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab, λίγα άτομα δηλώνουν ότι ψάχνουν για το έτερον τους ήμισυ σε πλατφόρμες διαδικτυακών γνωριμιών (μόλις το 11% των ερωτηθέντων).

Ακόμη, σχεδόν οι μισοί χρήστες (48%) τέτοιων εφαρμογών παραδέχονται ότι το κάνουν απλά για διασκέδαση και ένας στους δέκα (13%) επιθυμεί απλά να βρει ερωτικό σύντροφο, δίχως δεσμεύσεις.

Ο κόσμος των διαδικτυακών ραντεβού, όπως προειδοποιεί η Kaspersky Lab, είναι επίσης γεμάτος με ψεύτικες πληροφορίες.  Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες (57%) παραδέχονται ότι λένε ψέματα όταν φλερτάρουν διαδικτυακά, παραποιώντας πληροφορίες για τους εαυτούς τους .

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργούν ψεύτικα προφίλ για να ερευνήσουν αν οι σύντροφοί τους φλερτάρουν στο Διαδίκτυο.

Βάσει της έρευνας, ένας στους πέντε (19%) δηλώνει ότι αποθαρρύνεται από τη χρήση online dating εφαρμογών λόγω των ψεύτικων φωτογραφιών και ένας στους δέκα λόγω ψεύτικων προσδοκιών για σχέση (12%).

Εξάλλου, ένας στους δέκα χρήστες τέτοιων εφαρμογών κάνει λόγο για απατεώνες που προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες, να αποστείλουν κακόβουλα links ή κακόβουλα προγράμματα που «μολύνουν» τη συσκευή τους.

«Το online dating είναι ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους στον πολυάσχολο και συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο κόσμο, οπότε είναι εύκολο να αντιληφθούμε γιατί ένας στους τρεις ανθρώπους το χρησιμοποιεί», δήλωσε ο Andrei Mochola, Head of Consumer Business της Kaspersky Lab.

«Αλλά δεν είναι όλα εύκολα και εκείνοι που ψάχνουν για ένα πραγματικό ταίρι στο Διαδίκτυο συναντούν μια μεγάλη ποσότητα ψευδών πληροφοριών, απατεώνες, ή ασαφή κίνητρα στη διαδικασία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Όπως συμβαίνει με κάθε δημοφιλή διαδικτυακή τάση, δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να χρησιμοποιούν το online dating για κακόβουλους σκοπούς. Χωρίς να συμβουλεύουμε τους χρήστες να αποφεύγουν συνολικά το online dating, απλώς τους παροτρύνουμε να εξετάσουν την ασφάλειά τους σε κάθε βήμα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι για να βοηθήσει τους χρήστες να προστατευτούν, η Kaspersky Lab προσφέρει μια σειρά από λύσεις ασφάλειας.

 

Σχετικά Νέα

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook