Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
Facebook Twitter Google+

Με στήριξη Χόκινγκ - Ζούκερμπεργκ το σχέδιο εξερεύνησης του Άλφα του Κενταύρου

Διάστημα
Γραμματοσειρά

Με τη στήριξη του μεγάλου Βρετανού φυσικού Στίβεν Χόκινγκ, αλλά και του ιδρυτή του facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Ρώσος μεγιστάνας οργανώνει το φιλόδοξο σχέδιο εκτόξευσης της πρώτης αποστολήςσε άλλο άστρο. Η αποστολή θα αποτελείται από περίπου 1.000 μικρά διαστημικά σκάφη σε μέγεθος σπιρτόκουτου.

Η επιχείρηση ονομάζεται «Breakthrough Starshot» και αφορά στην αποστολή ενός μικρού ρομπότ στο Άλφα του Κενταύρου. Πρόκειται για το εγγύτερο αστρικό σύστημα στον δικό μας Ήλιο, απέχοντας από αυτόν 4,37 έτη φωτός, ή 40 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

«Με μικρότερο πλάτος, ελαφρά πανιά και το πιο ελαφρύ διαστημόπλοιο που έχει φτιαχτεί ποτέ, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια αποστολή στο Άλφα Κενταύρου μέσα σε μια γενιά. Σήμερα δεσμευόμαστε για αυτό το μεγάλο άλμα γιατί είμαστε άνθρωποι και η φύση μας είναι να πετάμε» δήλωσε ο Χόκινγκ.

Ο Γιούρι Μίλνερ και οι συνεργάτες του εκτιμούν τώρα ότι η πρώτη, μη επανδρωμένη διαστρική αποστολή μπορεί να γίνει πραγματικότητα εντός 30 ετών.

Η αποστολή θα περιλαμβάνει περίπου 1.000 μικρά διαστημικά σκάφη, καθένα σε μέγεθος σπιρτόκουτου, τα οποία αρχικά θα τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Εκεί θα ξετυλίξουν «ηλιακά ιστία», μεγάλες επιφάνειες που δέχονται πίεση από το ηλιακό φως και ωθούν το σκάφος προς την αντίθετη κατεύθυνση.

 

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook