Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα κατά του Δουλεμπορίου
Facebook Twitter Google+

Με στήριξη Χόκινγκ - Ζούκερμπεργκ το σχέδιο εξερεύνησης του Άλφα του Κενταύρου

Διάστημα
Γραμματοσειρά

Με τη στήριξη του μεγάλου Βρετανού φυσικού Στίβεν Χόκινγκ, αλλά και του ιδρυτή του facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Ρώσος μεγιστάνας οργανώνει το φιλόδοξο σχέδιο εκτόξευσης της πρώτης αποστολήςσε άλλο άστρο. Η αποστολή θα αποτελείται από περίπου 1.000 μικρά διαστημικά σκάφη σε μέγεθος σπιρτόκουτου.

Η επιχείρηση ονομάζεται «Breakthrough Starshot» και αφορά στην αποστολή ενός μικρού ρομπότ στο Άλφα του Κενταύρου. Πρόκειται για το εγγύτερο αστρικό σύστημα στον δικό μας Ήλιο, απέχοντας από αυτόν 4,37 έτη φωτός, ή 40 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

«Με μικρότερο πλάτος, ελαφρά πανιά και το πιο ελαφρύ διαστημόπλοιο που έχει φτιαχτεί ποτέ, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια αποστολή στο Άλφα Κενταύρου μέσα σε μια γενιά. Σήμερα δεσμευόμαστε για αυτό το μεγάλο άλμα γιατί είμαστε άνθρωποι και η φύση μας είναι να πετάμε» δήλωσε ο Χόκινγκ.

Ο Γιούρι Μίλνερ και οι συνεργάτες του εκτιμούν τώρα ότι η πρώτη, μη επανδρωμένη διαστρική αποστολή μπορεί να γίνει πραγματικότητα εντός 30 ετών.

Η αποστολή θα περιλαμβάνει περίπου 1.000 μικρά διαστημικά σκάφη, καθένα σε μέγεθος σπιρτόκουτου, τα οποία αρχικά θα τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Εκεί θα ξετυλίξουν «ηλιακά ιστία», μεγάλες επιφάνειες που δέχονται πίεση από το ηλιακό φως και ωθούν το σκάφος προς την αντίθετη κατεύθυνση.

 

Βίντεο

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Η Ογκοθερμία στην πράξη
Η Ογκοθερμία στην πράξη

H ογκοθερμία στην πράξη: Η φυσική, ανώδυνη και ανεπίπλοκη αντικαρκινική θεραπεία.

 

Facebook