Μενού

Ροή ειδήσεων
Καμία εκδήλωση
Facebook Twitter Google+

«Ραντεβού» με τον κομήτη μετά από 10 χρόνια για το σκάφος "Ροζέτα"

Διάστημα
Γραμματοσειρά

Μετά από 10 χρόνια και αφού διένυσε 4 δισεκατομμύρια μίλια, προκειμένου να ανακαλύψει πως σχηματίστηκε το ηλιακό σύστημα, το σκάφος Ροζέτα που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2004 το κυνήγι ενός κομήτη, επικοινώνησε  με την Γη, αφού κατάφερε πετύχει το στόχο του και να μπει σε τροχιά γύρω από τον 67P/Churyumov-Gerasimenko.

Η Ροζέτα, το σκάφος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), ταξίδεψε 4 δισ. μίλια προκειμένου να «πιάσει» τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko.

Είναι το πρώτο ραντεβού με κομήτη στην ιστορία και τώρα η Ροζέτα- που έπρεπε να προχωρήσει σε μια σειρά από περίπλοκες μανούβρες για να αποκτήσει την αναγκαία ταχύτητα ώστε να φθάσει τον 67P/Churyumov-Gerasimenko- θα τον ακολουθήσει στο ταξίδι του γύρω από τον ήλιο.

Σήμερα αναμένεται να φθάσουν και οι πρώτες φωτογραφίες από το σκάφος.

 

Σχετικά Νέα
Διάστημα

Η Γη μπορεί να σταματήσει και να απορροφήσει τα σωματίδια – φαντάσματα, νετρίνα

Την ικανότητα να βάλει τέλος στο διαστημικό ταξίδι των νετρίνων έχει η Γη όπως απέδειξε για πρώτη φορά το επιστημονικό πείραμα, IceCube κοντά στο Νότιο Πόλο, που αποκάλυψε την ικανότητα του πλανήτη...

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook