Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Facebook Twitter Google+

Γήινο έδαφος στον Άρη!

Διάστημα
Γραμματοσειρά

Ο κρατήρας Γκέιλ του πλανήτη Άρη έχει χαρακτηριστικά εδάφους αντίστοιχα με της Γης ανακάλυψε το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Curiosity της NASA.

Το εύρημα προστίθεται σε εκείνα που μαρτυρούν την πιθανότατα ύπαρξης και ανάπτυξης μικροβιακής μορφής ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Ο γεωλόγος του Πανεπιστημίου του Ορεγκον Γκρέγκορυ Ρέταλακ μελέτησε εικόνες που έστειλε το Curiosity, αλλά και στοιχεία σχετικά με τα μεταλλεύματα και τη χημική σύσταση του Άρη από άλλες μελέτες και επικέντρωσε το ενδιαφέρον του σε κάποια σημεία της επιφάνειας του κρατήρα στα οποία υπάρχουν ρωγμές.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σύσταση του εδάφους εκεί και ειδικά τα επίπεδα φωσφόρου είναι τέτοια που τουλάχιστον στη Γη δημιουργούν προϋποθέσεις για την παρουσία μικροβιακών μορφών ζωής. Η ηλικία του συγκεκριμένου εδάφους υπολογίστηκε στα 3,7 εκατομμύρια χρόνια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το έδαφος που εντοπίστηκε στον Άρη παρουσιάζει ομοιότητες με εκείνο στην έρημο Ατακάμα της Χιλής και τις Ξηρές Κοιλάδες της Ανταρκτικής. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Geology».

 

Σχετικά Νέα
Καταστροφές

Stephen Hawking: Η ανθρώπινη φυλή είναι καταδικασμένη αν δεν αποικίσουμε Σελήνη και Άρη

Η ανθρώπινη φυλή πρέπει να ξεκινήσει να απομακρύνεται από τη Γη μέσα σε 30 χρόνια για να αποφευχθεί η εξάλειψή της από τον υπερπληθυσμό και την αλλαγή του κλίματος, προειδοποίησε ο καθηγητής Stephen...

Βίντεο

Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016
Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016

Εντυπωσιακές επιδόσεις σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καταγράφτηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, καθώς παρουσίασε ιστορικό ρεκόρ κερδών, παραγωγής και εξαγωγών, καθώς και ισχυρή μείωση του χρέους με παράλληλη ενίσχυση του μεριδίου στην εσωτερική αγορά. 

 

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Facebook