Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)
Facebook Twitter Google+

Ο κομήτης ISON ίσως και να τα κατάφερε στην αναμέτρησή του με τον Ήλιο

Διάστημα
Γραμματοσειρά

Μπορεί και να τα κατάφερε ο κομήτης ISON, καθώς μετά την ανακοίνωση της NASA για το «λιώσιμο» του σώματος, νεώτερη τοποθέτηση αναφέρει ότι εντοπίστηκαν κάποια υπολείμματα πίσω από τον Ήλιο. Η αλήθεια μένει να φανεί τις προσεχείς ημέρες.

 Την περασμένη Πέμπτη μεταδόθηκε ότι ο κομήτης ISON πιθανότατα διαλύθηκε καθώς περνούσε σε μικρή απόσταση από τον Ήλιο. Στο σημείο που βρέθηκε ο ISON επικρατούν θερμοκρασίες της τάξης των 4.900 βαθμούς Κελσίου, αλλά και παλιρροϊκές δυνάμεις από το βαρυτικό πεδίο του Ήλιου.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα κι ενώ προηγήθηκαν τοποθετήσεις ανεξάρτητων αστρονόμων παρατηρητών, τα τηλεσκόπια της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) εντόπισαν ορισμένα φωτεινά αντικείμενα να εμφανίζονται από την πίσω πλευρά του Ήλιου.

Με ανακοίνωσή της που ακολούθησε η NASA αναθεώρησε τις αρχικές εκτιμήσεις περί καταστροφής του κομήτη και εξέφρασε την άποψη ότι κάποια τμήματά του, ίσως και μέρος του πυρήνα του, πιθανότατα άντεξαν τις μεγάλες θερμοκρασίες και την βαρυτική πίεση του Ήλιου.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες εικόνες που τράβηξε το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που μελετά τον Ήλιο στις οποίες διακρίνεται καθαρά ένα αντικείμενο που μοιάζει με κομήτη να εμφανίζεται πίσω από τον ηλιακό δίσκο και να απομακρύνεται από αυτόν με ταχύτητα.

Η αλήθεια θα αποδειχτεί προσεχώς και συγκεκριμένα εάν τα λαμπερά αντικείμενα που εντόπισε η NASA είναι  θραύσματα του κομήτη ISON ή ένα τμήμα του που διασώθηκε από την επαφή με το άστρο του ηλιακού μας συστήματος.

Οι ειδικοί της NASA πάντως θεωρούν ότι τουλάχιστον ένας μικρός πυρήνας του «κομήτη του αιώνα» έχει διασωθεί και συνεχίζει το ταξίδι του.

 

Σχετικά Νέα
Καταστροφές

Ο τυφώνας Χάρβεϊ «λύγισε» τον φλοιό της Γης – Το Χιούστον βυθίστηκε κατά 2 εκατοστά

Αρκετό βάρος για να κάμψουν τον φλοιό της Γης είχαν τα περίπου 150 τρισεκατομμύρια λίτρα νερού που έπεσαν στην περιοχή του Χιούστον των ΗΠΑ κατά το πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ. Όπως αναφέρει ο Κρις...

Βίντεο

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό
Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό

Την πρωτιά θα διεκδικήσει το νέο βίντεο του ΕΟΤ, για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών», που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 22ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του, στο Τσένκντου της Κίνας, 11 έως 16 Σεπτεμβρίου, 2017.

 

Facebook