Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ολυμπιακή Ημέρα
Facebook Twitter Google+

Ο κομήτης ISON ίσως και να τα κατάφερε στην αναμέτρησή του με τον Ήλιο

Διάστημα
Γραμματοσειρά

Μπορεί και να τα κατάφερε ο κομήτης ISON, καθώς μετά την ανακοίνωση της NASA για το «λιώσιμο» του σώματος, νεώτερη τοποθέτηση αναφέρει ότι εντοπίστηκαν κάποια υπολείμματα πίσω από τον Ήλιο. Η αλήθεια μένει να φανεί τις προσεχείς ημέρες.

 Την περασμένη Πέμπτη μεταδόθηκε ότι ο κομήτης ISON πιθανότατα διαλύθηκε καθώς περνούσε σε μικρή απόσταση από τον Ήλιο. Στο σημείο που βρέθηκε ο ISON επικρατούν θερμοκρασίες της τάξης των 4.900 βαθμούς Κελσίου, αλλά και παλιρροϊκές δυνάμεις από το βαρυτικό πεδίο του Ήλιου.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα κι ενώ προηγήθηκαν τοποθετήσεις ανεξάρτητων αστρονόμων παρατηρητών, τα τηλεσκόπια της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) εντόπισαν ορισμένα φωτεινά αντικείμενα να εμφανίζονται από την πίσω πλευρά του Ήλιου.

Με ανακοίνωσή της που ακολούθησε η NASA αναθεώρησε τις αρχικές εκτιμήσεις περί καταστροφής του κομήτη και εξέφρασε την άποψη ότι κάποια τμήματά του, ίσως και μέρος του πυρήνα του, πιθανότατα άντεξαν τις μεγάλες θερμοκρασίες και την βαρυτική πίεση του Ήλιου.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες εικόνες που τράβηξε το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που μελετά τον Ήλιο στις οποίες διακρίνεται καθαρά ένα αντικείμενο που μοιάζει με κομήτη να εμφανίζεται πίσω από τον ηλιακό δίσκο και να απομακρύνεται από αυτόν με ταχύτητα.

Η αλήθεια θα αποδειχτεί προσεχώς και συγκεκριμένα εάν τα λαμπερά αντικείμενα που εντόπισε η NASA είναι  θραύσματα του κομήτη ISON ή ένα τμήμα του που διασώθηκε από την επαφή με το άστρο του ηλιακού μας συστήματος.

Οι ειδικοί της NASA πάντως θεωρούν ότι τουλάχιστον ένας μικρός πυρήνας του «κομήτη του αιώνα» έχει διασωθεί και συνεχίζει το ταξίδι του.

 

Σχετικά Νέα

Βίντεο

Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016
Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016

Εντυπωσιακές επιδόσεις σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καταγράφτηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, καθώς παρουσίασε ιστορικό ρεκόρ κερδών, παραγωγής και εξαγωγών, καθώς και ισχυρή μείωση του χρέους με παράλληλη ενίσχυση του μεριδίου στην εσωτερική αγορά. 

 

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Facebook