Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Facebook Twitter Google+

Η σελήνη από κοντά – Δείτε το video

Διάστημα
Γραμματοσειρά

Η σελήνη του, με διάμετρο επτά μέτρα, φωτίζεται από μέσα. Αποτυπώνει με σκανδαλιστική λεπτομέρεια τις φωτογραφίες του δορυφόρου του πλανήτη από την NASA (με κλίμακα 1:500.000, κάθε εκατοστό του γλυπτού αντιπροσωπεύει πέντε χιλιόμετρα της επιφάνειας του ουράνιου σώματος).

Η σελήνη του Λιουκ Τζέραμ ταξιδεύει. Σε όλον τον κόσμο. Το «Μουσείο της Σελήνης» - αυτή είναι η επωνυμία της εγκατάστασης του Τζέραμ - έχει φιλοξενηθεί σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Μιας και δένει την εικόνα της σελήνης, με το φως και τη μουσική σύνθεση του Νταν Τζόουνς, φιλοξενείται είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε σε εξωτερικούς: εκθέσεις τέχνης, φεστιβάλ μουσικής, φεστιβάλ φωτός.

Στο Lakes Alive Festival στην Αγγλία, στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, πάνω από δρόμο στο Ρότερνταμ, στο (μουσικό) φεστιβάλ OORtreders στην Ολλανδία. Ο Λιουκ ελπίζει να ανοίξει το γλυπτό του συζήτηση για την επίδραση, στο διάβα της ιστορίας, της σελήνης στον πολιτισμό και κοινωνία των ανθρώπων.

Από τις απαρχές της ιστορίας, στον δορυφόρο της Γης δόθηκαν διάφορες λειτουργίες: μέτρηση του χρόνου, ημερολόγιο, βοήθημα στη νυχτερινή πλοήγηση. Εικαστικοί καλλιτέχνες, ποιητές, επιστήμονες, πεζογράφοι και μουσικοί, όλοι υπέκυψαν στη γοητεία της σελήνης ως πηγή έμπνευσης, ως αντικείμενο εξερεύνησης.

Η εγκατάσταση ωθεί τους θεατές να στοχαστούν πάνω στις πολιτισμικές ομοιότητες και διαφορές σ' όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.

https://vimeo.com/186381069

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Σχετικά Νέα
Καταστροφές

Stephen Hawking: Η ανθρώπινη φυλή είναι καταδικασμένη αν δεν αποικίσουμε Σελήνη και Άρη

Η ανθρώπινη φυλή πρέπει να ξεκινήσει να απομακρύνεται από τη Γη μέσα σε 30 χρόνια για να αποφευχθεί η εξάλειψή της από τον υπερπληθυσμό και την αλλαγή του κλίματος, προειδοποίησε ο καθηγητής Stephen...

Βίντεο

Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016
Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016

Εντυπωσιακές επιδόσεις σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καταγράφτηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, καθώς παρουσίασε ιστορικό ρεκόρ κερδών, παραγωγής και εξαγωγών, καθώς και ισχυρή μείωση του χρέους με παράλληλη ενίσχυση του μεριδίου στην εσωτερική αγορά. 

 

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Facebook