Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας
Facebook Twitter Google+

Πώς θα επηρεάσει τη Γη η αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ηλιου

Διάστημα
Γραμματοσειρά

Εντυπωσιακές αλλαγές στον ουρανό της Γης φαίνεται πώς θα επιφέρει η αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του Ηλιου που συμβαίνει κάθε 11 χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Αλάσκα, τους επόμενους μήνες και κατά τη διάρκεια αυτής της αλλαγής το βόρειο σέλας θα είναι πολύ πιο έντονο στο νυχτερινό ουρανό στη βόρεια Αλάσκα και σε τμήματα του Καναδά.

Οι επιστήμονες ήταν σε θέση να παρακολουθουν τι συμβαίνει στις ηλιακές πόλους μόνο από το 1970.

Ο ήλιος έχει ένα μαγνητικό πεδίο χωρισμένο σε βόρειο και νότιο πόλο. Σε λίγους μήνες, ο αρνητικά φορτισμένος πόλος του βορρά θα έχει θετικό φορτίο και ο νότιος πόλος του, αρνητικό φορτίο.

Τα φορτισμένα σωματίδια στο μαγνητικό πεδίο κινούνται με ασύλληπτες ταχύτητες λόγω της μεγάλης θερμότητας του Ηλιου και η αλληλεπίδραση αυτών των σωματιδίων με άλλα στο ηλιακό σύστημα οδηγεί μεταξύ άλλων στη δημιουργία του πολύχρωμου Βόρειου Σέλας.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές:

«Ο ήλιος στην πραγματικότητα, σε μεγαλύτερη κλίμακα, συμπεριφέρεται σαν κομήτης: Ολα τα αέρια που εξατμίζονται καταλήγουν σε μια ουρά και χρειάζεται πολύς χρόνος για τα αέρια στην ουρά να αλλάξουν θέση»

Φέτος ο βόρειος πόλος του Ηλιου αλλάζει γρηγορότερα από ό, τι ο νότιος πόλος του, ωστόσο αυτό οι επιστήμονες το θεωρούν φυσιολογικό και είναι η τέταρτη φορά που παρατηρούν ένα τέτοιο γεγονός.

ΟΙ μαγνητικές αλλαγές στον Ηλιο μπορεί να επηρεάσουν τις δορυφορικές επικοινωνίες στη Γη, ωστόσο στην Αλάσκα το φαινόμενο θα είναι ορατό με το εντονότερο βόρειο Σέλας των τελευταίων 10 χρόνων.

πηγή: iefimerida.gr

 

Σχετικά Νέα
Υγεία - Διατροφή

Πως να προστατέψετε τα μάτια σας από τις αφανείς ακτίνες του ηλίου

Ιδιαίτερα προσεκτικοί, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες του γιατρού τους, πρέπει να είναι την καλοκαιρινή περίοδο όσοι έχουν ευαισθησία στα μάτια, πάσχουν από γλαύκωμα η έχουν πρόσφατα χειρουργηθεί....

Βίντεο

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Η Ογκοθερμία στην πράξη
Η Ογκοθερμία στην πράξη

H ογκοθερμία στην πράξη: Η φυσική, ανώδυνη και ανεπίπλοκη αντικαρκινική θεραπεία.

 

Facebook