Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Facebook Twitter Google+

Δορυφόρο για παρακολούθησης εκπομπών CO2 έστειλε στο διάστημα η Κίνα

Διάστημα
Γραμματοσειρά

Με σκοπό την παρακολούθηση της ροής και της διανομής του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της, η κίνα έστειλε δορυφόρο στο διάστημα

Ο TanSat, βάρους 620 κιλών, εκτοξεύτηκε από τον κινεζικής κατασκευής πύραυλο Long March 2D από το διαστημικό κέντρο Τζιουκουάν στη βορειοδυτική έρημο Γκόμπι, σύμφωνα με τα κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο δορυφόρος, που σχεδιάστηκε από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, θα έχει σύγχρονη τροχιά με τον Ήλιο, σε ύψος 700 χιλιομέτρων από τη Γη.

Ο TanSat θα παίρνει μετρήσεις του παγκόσμιου διοξειδίου του άνθρακα κάθε 16 ημέρες, με ακρίβεια τουλάχιστον 4 μέρη ανά εκατομμύριο, ώστε να παρέχει τα κατάλληλα ανεξάρτητα δεδομένα για τρία χρόνια για τη χάραξη πολιτικής της Κίνας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έμειναν σταθερές για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2016, κυρίως χάρις στις προσπάθειες περιορισμού τους από την Κίνα.

Η Κίνα είναι η τρίτη χώρα μετά την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που παρακολουθεί τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με το δικό της δορυφόρο.

Η εκτόξευση έρχεται την περίοδο που μεγάλα τμήματα της βόρειας Κίνας αντιμετωπίζουν επίπεδα-ρεκόρ ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διαταράσσοντας πτήσεις, κλείνοντας εργοστάσια και σχολεία, και αναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν κόκκινες ειδοποιήσεις.

Ο πύραυλος του TanSat μετέφερε επίσης ένα νανο-δορυφόρο υψηλής ανάλυσης και δύο ακόμα νανο-δορυφόρους φάσματος για την παρακολούθηση της γεωργίας και της δασοκομίας.

 

 

Πηγές: http://www.dnaindia.com/scitech/report-china-launches-tansat-satellite-to-monitor-global-carbon-emissions-2285359 http://blogs.wsj.com/chinarealtime/2016/12/22/china-sends-carbon-fight-into-orbit/

 

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook