Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
Facebook Twitter Google+

Τέρμα οι επίγειοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας -Έρχονται οι ελεγκτές δορυφόροι!

Διάστημα
Γραμματοσειρά

 

Με σκοπό να υπάρξει πλήρης εκσυγχρονισμός του ελέγχου και διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΟΔ) επιδιώκει να αναθέσει τον έλεγχο στους.... δορυφόρους!

 

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν και εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και της βρετανικής Inmarsat για ασφαλή ψηφιακά data links υψηλών δυνατοτήτων μέσω δορυφόρων για επικοινωνίες αέρος- εδάφους για τα πληρώματα αεροσκαφών στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, στο πλαίσιο του προγράμματος Iris Precursor.

 

Μέχρι το 2019, το Iris Precursor θα παρέχει δυνατότητες επικοινωνιών σε πρώτη φάση για «4D» έλεγχο διαδρομής, διαπιστώνοντας τη θέση ενός αεροσκάφους σε τέσσερις διαστάσεις: γεωγραφικό πλάτος, μήκος, ύψος και χρόνο. Αυτό θα επιτρέψει την ακριβή παρακολούθηση πτήσεων και την καλύτερη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας.

 

Ένα αεροπλάνο του Ολλανδικού Αεροδιαστημικού Κέντρου που απογειώθηκε από το Άμστερνταμ μετέφερε ένα πρωτότυπο τερματικό Iris συνδεδεμένο με τη δορυφορική υπηρεσία SwiftBroadband-Safety της Inmarsat.

 

Σε τέσσερις πτήσεις σε διαφορετικούς προορισμούς στην Ευρώπη, η σύνδεση μεταξύ του αεροπλάνου και των δικτύων εδάφους δοκιμάστηκε εκτενώς και ανταλλάχθηκαν μηνύματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Η σύνδεση διατηρήθηκε απρόσκοπτα.

 

Οι δοκιμές αυτές συμπληρώνουν μια ξεχωριστή δοκιμαστική πτήση από την Airbus με την Inmarsat και άλλους συνεργάτες τον Μάρτιο. Μέχρι το τέλος του επομένου έτους, η Inmarsat σχεδιάζει μια δεύτερη φάση δοκιμών για την αξιολόγηση της τεχνολογίας της Iris, με το επόμενο βήμα να είναι η χρήση της σε κανονικές πτήσεις πολιτικής αεροπορίας, εντός ενός πραγματικού περιβάλλοντος εναέριας κυκλοφορίας.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγές:http://www.esa.int/Our_Activities/Telecommunications_Integrated_Applications/Preparing_for_air_traffic_control_via_satellite http://www.satellitetoday.com/telecom/2016/12/20/esa-inmarsat-complete-flight-trials-european-atm-modernization-project/ http://www.inmarsat.com/news/inmarsat-esa-complete-first-test-flights-iris-precursor/

 

 

 

 

 

 

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook