Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Facebook Twitter Google+

Κινεζικός διαστημικός σταθμός θα συντριβεί στην ατμόσφαιρα το 2017!

Διάστημα
Γραμματοσειρά

Ο πρώτος κινεζικός διαστημικός σταθμός, οκτώ τόνων Tiangong-1, αναμένεται να εισέλθει ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης το 2017 και να καταστραφεί, με τμήματά του να θεωρείται βέβαιο ότι θα πέσουν στον πλανήτη.

Αυξημένοι είναι οι προβληματισμοί πως οι κινεζικές διαστημικές αρχές έχουν χάσει τον έλεγχό του- ενώ πρόσφατα εκτόξευσαν τον διάδοχό του, Tiangong-2.

Όπως ανακοινώθηκε, ο σταθμός έχει ολοκληρώσει την «ιστορική αποστολή του» και πρόκειται να πραγματοποιήσει επανείσοδο στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο μισό του 2017.

«Βάσει των υπολογισμών και των αναλύσεών μας, τα περισσότερα τμήματα του διαστημικού εργαστηρίου θα καούν κατά την πτώση του» είπε η αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος επανδρωμένων πτήσεων της κινεζικής διαστημικής υπηρεσίας, Γου Πινγκ, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Η ανακοίνωση αυτή, φαίνεται να επιβεβαιώνει τις εικασίες μηνών πως η Κίνα έχει χάσει τον έλεγχο του μήκους 10,4 μέτρων σταθμού, μετά από κάποιου είδους μηχανικό πρόβλημα. Εάν ισχύει αυτό, τότε θα είναι αδύνατον να προβλεφθεί πού μπορεί να πέσουν τα συντρίμμια του.

Ακόμα και αν τα περισσότερα από αυτά αναμένεται να λιώσουν μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα, κάποια θα μπορούσαν να «επιβιώσουν» και να μην καούν εντελώς, προκαλώντας κινδύνους.

Παρόλα αυτά, η Γου Πινγκ τόνισε ότι το Tiangong-1 έχει συνεισφέρει σημαντικά στο πρόγραμμα επανδρωμένων πτήσεων κατά τα 4,5 έτη υπηρεσίας του (εκτοξεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2011) και υποστήριξε πως είναι μάλλον απίθανο να προκαλέσει προβλήματα στο έδαφος ή στις αεροπορικές πτήσεις.

Όπως σημείωσε, ο σταθμός είναι άθικτος και οι αρχές θα συνεχίσουν να το παρακολουθούν, έτσι ώστε, αν χρειαστεί, να ενημερώσουν σχετικά τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Πηγές: http://www.independent.co.uk/news/world/asia/china-space-station-tiangong-1-crash-tiangong-1-out-of-control-a7319916.html,

https://www.theguardian.com/science/2016/sep/21/chinas-tiangong-1-space-station-out-of-control-crash-to-earth

 

Σχετικά Νέα
Καταστροφές

Stephen Hawking: Η ανθρώπινη φυλή είναι καταδικασμένη αν δεν αποικίσουμε Σελήνη και Άρη

Η ανθρώπινη φυλή πρέπει να ξεκινήσει να απομακρύνεται από τη Γη μέσα σε 30 χρόνια για να αποφευχθεί η εξάλειψή της από τον υπερπληθυσμό και την αλλαγή του κλίματος, προειδοποίησε ο καθηγητής Stephen...

Βίντεο

Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016
Οι δηλώσεις των στελεχών των ΕΛΠΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016

Εντυπωσιακές επιδόσεις σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καταγράφτηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, καθώς παρουσίασε ιστορικό ρεκόρ κερδών, παραγωγής και εξαγωγών, καθώς και ισχυρή μείωση του χρέους με παράλληλη ενίσχυση του μεριδίου στην εσωτερική αγορά. 

 

Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα
Καρχαρίας - φάντασμα που ζει στα βάθη των ωκεανών καταγράφεται για πρώτη φορά από κάμερα

Το παράξενο αυτό ζώο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Βόρειο ημισφαίριο πριν από λίγες ημέρες!

 

Facebook