Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Facebook Twitter Google+

Κινεζικός διαστημικός σταθμός θα συντριβεί στην ατμόσφαιρα το 2017!

Διάστημα
Γραμματοσειρά

Ο πρώτος κινεζικός διαστημικός σταθμός, οκτώ τόνων Tiangong-1, αναμένεται να εισέλθει ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης το 2017 και να καταστραφεί, με τμήματά του να θεωρείται βέβαιο ότι θα πέσουν στον πλανήτη.

Αυξημένοι είναι οι προβληματισμοί πως οι κινεζικές διαστημικές αρχές έχουν χάσει τον έλεγχό του- ενώ πρόσφατα εκτόξευσαν τον διάδοχό του, Tiangong-2.

Όπως ανακοινώθηκε, ο σταθμός έχει ολοκληρώσει την «ιστορική αποστολή του» και πρόκειται να πραγματοποιήσει επανείσοδο στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο μισό του 2017.

«Βάσει των υπολογισμών και των αναλύσεών μας, τα περισσότερα τμήματα του διαστημικού εργαστηρίου θα καούν κατά την πτώση του» είπε η αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος επανδρωμένων πτήσεων της κινεζικής διαστημικής υπηρεσίας, Γου Πινγκ, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Η ανακοίνωση αυτή, φαίνεται να επιβεβαιώνει τις εικασίες μηνών πως η Κίνα έχει χάσει τον έλεγχο του μήκους 10,4 μέτρων σταθμού, μετά από κάποιου είδους μηχανικό πρόβλημα. Εάν ισχύει αυτό, τότε θα είναι αδύνατον να προβλεφθεί πού μπορεί να πέσουν τα συντρίμμια του.

Ακόμα και αν τα περισσότερα από αυτά αναμένεται να λιώσουν μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα, κάποια θα μπορούσαν να «επιβιώσουν» και να μην καούν εντελώς, προκαλώντας κινδύνους.

Παρόλα αυτά, η Γου Πινγκ τόνισε ότι το Tiangong-1 έχει συνεισφέρει σημαντικά στο πρόγραμμα επανδρωμένων πτήσεων κατά τα 4,5 έτη υπηρεσίας του (εκτοξεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2011) και υποστήριξε πως είναι μάλλον απίθανο να προκαλέσει προβλήματα στο έδαφος ή στις αεροπορικές πτήσεις.

Όπως σημείωσε, ο σταθμός είναι άθικτος και οι αρχές θα συνεχίσουν να το παρακολουθούν, έτσι ώστε, αν χρειαστεί, να ενημερώσουν σχετικά τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Πηγές: http://www.independent.co.uk/news/world/asia/china-space-station-tiangong-1-crash-tiangong-1-out-of-control-a7319916.html,

https://www.theguardian.com/science/2016/sep/21/chinas-tiangong-1-space-station-out-of-control-crash-to-earth

 

Σχετικά Νέα

Βίντεο

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό
Βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας διεκδικεί την πρωτιά σε διαγωνισμό

Την πρωτιά θα διεκδικήσει το νέο βίντεο του ΕΟΤ, για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών», που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 22ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του, στο Τσένκντου της Κίνας, 11 έως 16 Σεπτεμβρίου, 2017.

 

Facebook