Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Facebook Twitter Google+

Νέα διεθνής αναγνώριση για την Ελληνίδα Φυσικό Ασημίνα Αρβανιτάκη

Επιστήμη
Γραμματοσειρά

Στην Ελληνίδα Φυσικό Ασημίνα Αρβανιτάκη θα απονεμηθεί φέτος το Βραβείο Επιστήμης των Διεθνών Βραβείων «Giuseppe Sciacca»!

 

Μια υψηλού επιπέδου επιστήμονας με σημαντική συνεισφορά στην ακαδημαϊκή κοινότητα, η Ασημίνα Αρβανιτάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατέχει την ερευνητική έδρα «Αρίσταρχος» στο Institute Perimeter στον Καναδά, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο θεωρητικής Φυσικής στον κόσμο, ενώ έχει διακριθεί για την πρωτοποριακή έρευνά της, ώστε να κατανοηθούν τα μυστικά του σύμπαντος.

«Είμαστε ευτυχείς που για τρίτη χρονιά το Βραβείο Επιστήμης απονέμεται σε Ελληνίδα, την Φυσικό Ασημίνα Αρβανιτάκη, που διαπρέπει παγκοσμίως στο χώρο της επιστήμης και μας κάνει περήφανους», δήλωσε η κα Βίκυ Μπαφατάκη, Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca”, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, η οποία αποτελεί ουσιαστικά την πρέσβειρα των Βραβείων Sciacca όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα όσον αφορά στην προώθηση των αξιών της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού.

Τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως, με γνώμονα τις αρχές του εθελοντισμού, τις αξίες και τα ιδεώδη, το ήθος, την αγάπη και φιλία μεταξύ των λαών.

Επιβραβεύουν την αριστεία νέων ανθρώπων ανά τον κόσμο που ξεχωρίζουν και διακρίνονται σε διαφορετικούς τομείς δράσης, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν το έργο αξιοσήμαντων προσωπικοτήτων παγκοσμίως.

Ιδρύθηκαν το 2001 στην πόλη L’Aquila της Ιταλίας, από τον κληρικό του Βατικανό και Καθηγητή Νομικής, Bruno Lima. Είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Giuseppe Sciacca, ενός 26χρονου φοιτητή Αρχιτεκτονικής, πρότυπου ήθους και προσφοράς στην κοινωνία, που έχασε τη ζωή του όταν δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Παναγίας της Θείας Αγάπης.

Η 16η Τελετή του κορυφαίου εθελοντικού θεσμού παγκοσμίως, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 17:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana, στο Βατικανό, στη Ρώμη.

Τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” επέλεξαν αυτόν τον αφοσιωμένο εκπρόσωπο διαχρονικών αξιών, ως παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.

 

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook