Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα
Facebook Twitter Google+

Μικρή ομάδα ερευνητών που εργάζονται στο Ινστιτούτο Αρχικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Κιότο έχει βρει στοιχεία ότι οι χιμπατζήδες είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν χειρονομίες για να μεταφέρουν την απόσταση σε ένα άτομο!

 

Διαβάστε περισσότερα: Οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν "εκφράσεις" για να δηλώσουν...αποστάσεις!

Ζούμε σ΄ έναν κόσμο που η θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά έναν βαθμό από τις προηγούμενες δεκαετίες, με αποτέλεσμα οι καταιγίδες να έχουν μεγαλύτερη ένταση γιατί οι θερμές αέριες μάζες συγκρατούν περισσότερους υδρατμούς. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα και προκαλούν πλημμύρες και υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, καθώς και περιορισμό των υδάτινων πόρων..Πως όμως έχει επηρεάσει η κλιματική αλλαγή την ένταση των καιρικών φαινομένων;

 

Διαβάστε περισσότερα: Τα σφοδρά πλημμυρικά φαινόμενα είναι "παιδί" των Κλιματικών Αλλαγών

Ένας, ίσως ο σημαντικότερος συντελεστής που ανέκαθεν διαμόρφωσε και διαμορφώνει την φυσική , πολιτιστική , πολιτισμική και οικονομική εικόνα του ανθρώπινου γένους είναι το κλίμα.

 

Διαβάστε περισσότερα: Η απειλούμενη Κλιματική Αλλαγή και η δική μας ευθύνη

Νέα πειράματα σε ποντίκια ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται λιγότερο από το ένα δέκατο του δευτερολέπτου για να διακρίνει μια οσμή από την άλλη, επιταγχύνοντας αυτήν την ικανότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!

 

Διαβάστε περισσότερα: Τα θηλαστικά εξέλιξαν την ταχύτητα αναγνώρισης της μυρωδιάς

Η ανάμνηση των ονομάτων παλιών συμμαθητών 50 χρόνια μετά την αποφοίτηση ή της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς των παιδικών μας χρόνων απεικονίζει τις εκπληκτικές ικανότητες της ανθρώπινης μνήμης.

 

Διαβάστε περισσότερα: Η μαγεία της μνήμης: Αναγνωρίζει φευγαλέες εικόνες μετά από...10 χρόνια

Η Ελλάδα αντέχει σεισμούς μεγέθους 6,5 με 7 Ρίχτερ, αν γίνουν στη θάλασσα, αλλά αν γίνουν στην ξηρά θα έχουμε τρομακτικές συνέπειες, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, με αφορμή τον φονικό σεισμό στα σύνορα Ιράν-Ιράκ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Τσελέντης: Καταστροφικός ένας σεισμός 6,5-7 Ρίχτερ στην Ελλάδα αν γίνει στη στεριά (βίντεο)

Το σεισμικό δυναμικό της περιοχής θα μπορούσε να προκαλέσει και τσουνάμι, εκτιμούν οι επιστήμονες

Ο βυθός του Αιγαίου ανάμεσα στη Σαντορίνη και στην Αμοργό κρύβει συνολικά πέντε μεγάλα ρήγματα μήκους άνω των 20 χιλιομέτρων το καθένα, τα οποία μπορούν να δώσουν σεισμούς μεγέθους 6,5 έως 7,3 βαθμών. Υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 20 υποθαλάσσια ηφαίστεια, αλλά μόνο ο Κολούμπος κοντά στη Σαντορίνη φαίνεται να είναι ενεργός.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πέντε μεγάλα ενεργά ρήγματα στο βυθό του Αιγαίου μεταξύ Σαντορίνης-Αμοργού

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες