Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)
Facebook Twitter Google+

Στην 32η θέση, μετά την Ταϊλάνδη και πριν από τη Νότιο Κορέα, ανέβηκε η Ελλάδα, από την 40η και τελευταία θέση που βρισκόταν στις δύο προηγούμενες εκδόσεις του δείκτη ελκυστικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Renewable energy country attractiveness index – RECAI), σύμφωνα με την Ernst & Young. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται Κίνα και Ινδία, εκτοπίζοντας τις ΗΠΑ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Ανέβηκε στην 32η θέση του δείκτη ελκυστικότητας των ΑΠΕ η Ελλάδα

Συνολικά 10 τράπεζες, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτόν που συμμετείχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα κατέθεσαν φακέλους για συμμετοχή στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' Οίκον, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΕΤΕΑΝ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Δέκα τράπεζες κατέθεσαν φάκελο συμμετοχής στο Εξοικονομώ

Η Κίνα κατόρθωσε να προσθέσει 10,52 γιγαβάτ ηλιακής δυναμικότητας στο εθνικό της δίκτυο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2017, πέρα από τα 24,4 γιγαβάτ ισχύος που εγκαταστάθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

 

Διαβάστε περισσότερα: Εντυπωσιακό: Η Κίνα ξεπέρασε τον στόχο εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών για το 2020

Getty Images

Δάνειο έως 210 εκατ. δολάρια θα χορηγήσεις η Ασιατική Τράπεζα στην Αίγυπτο για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το επενδυτικό πρόγραμμα αφορά 11 εργοστάσια ηλιακής ενέργειας με συνολική δυναμικότητα 490 MW, σύμφωνα με ανακοίνωση της AIIB.

 

Διαβάστε περισσότερα: Δάνειο 210 εκατ. δολαρίων στην Αίγυπτο για ηλιακή ενέργεια

Περισσότερη παραγωγική δυναμικότητα προστέθηκε το 2016 σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από ότι σε όλα τα ορυκτά καύσιμα σύμφωνα με την έκθεση της παγκόσμιας κατάστασης των ΑΠΕ από το REN21, το Δίκτυο Πολιτικής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για τον 21ο αιώνα.

 

Διαβάστε περισσότερα: Στα 224 δισ. οι επενδύσεις σε ΑΠΕ παγκοσμίως το 2016

Περισσότερα Άρθρα...