Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Facebook Twitter Google+

Σέφκοβιτς: Άμεσα η λίστα πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Ενέργεια
Γραμματοσειρά

Σύντομα αναμένεται η οριστικοποίηση του 40% του λιγνιτικού χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ που θα πωληθεί, όπως ανάφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, μιλώντας στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου, που ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σέφκοβιτς, η λύση βρίσκεται κοντά ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την DG Comp, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πως η χώρα μας βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων του 2020, αναφορικά με τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα και τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Ιταλία θα μετασχηματισθούν σε πύλες εισόδου στην Ευρώπη του φυσικού αερίου που θα εξορύσσεται στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κοιτάσματα της συγκεκριμένης περιοχής ισοδυναμούν με μία δεύτερη Νορβηγία.

 

Σχετικά Νέα
Ενέργεια

Γ. Σταθάκης: Έως τέλος του μήνα η συμφωνία για τις λιγνιτικές μονάδες

Έως το τέλος του μήνα μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό...

Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος – Τι προβλέπεται για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Αποκλείουν οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος, πηγές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ αναφέρουν ότι θα υπάρξουν εκπτώσεις έως 80% για τους φτωχούς δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού...

Βίντεο

Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination
Το βραβευμένο βίντεο του ΕΟΤ, «Greece-A 365-Day Destination" στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών»

Δείτε το βίντεο:

 

Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!
Καβούρι - ήρωας. Πηδάει από το τηγάνι και κλείνει το μάτι για να σώσει τους φίλους του!

Η απίστευτη αυτή... διάσωση έλαβε χώρα στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ, βόρεια της Σαγκάης. Δείτε το βίντεο!

 

Facebook