Αρχική Ενέργεια Υψηλοί προσκεκλημένοι στο «Athens Energy Forum 2018»

Υψηλοί προσκεκλημένοι στο «Athens Energy Forum 2018»

0
Διαφήμιση

Ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα το διεθνούς κύρους συνέδριο «Athens Energy Forum 2018», μες τη συμμετοχή παραγόντων του χώρου, κορυφαίων ξένων διπλωμάτων που υπηρετούν στη χώρα, κυβερνητικών στελεχών και άλλων πολιτικών.

του Κώστα Κέντζου

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του συνεδρίου, στο διεθνές τοπίο το 2017 χαρακτηρίστηκε από περιφερειακές γεωπολιτικές εντάσεις και αντιπαλότητες, αλλά παρά το πολύ υψηλό επίπεδο μεταβλητότητας, νέα έργα εξερεύνησης βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και την Κύπρο δημιουργώντας νέες δυνατότητες για επενδύσεις στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ειδικότερα για την Ελλάδα σημειώνουν ότι παρά τη συνεχιζόμενη αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα, ο ενεργειακός τομέας κατόρθωσε να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις το 2017, ιδίως μέσω της μερικής ιδιωτικοποίησης της ΑΔΜΗΕ.

Επίσης, αναπτύσσονται νέα έργα με σχετική ευρωστία στους τομείς ΑΠΕ και Ενεργειακής Επάρκειας, καθώς η κυβέρνηση εισήγαγε νέο πλαίσιο οικονομικής στήριξης προσανατολισμένο προς την αγορά.

Η Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου προωθεί νέα έργα για την επέκταση του περιφερειακού δικτύου αγωγών και την αύξηση της χρήσης φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη θαλάσσια μεταφορά, καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες ανταγωνισμού για την αγορά λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι αβεβαιότητες που δημιουργεί το Brexit και οι νέες τριβές στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις εξακολουθούν να αμβλύνουν τη δυνατότητα για περιφερειακή σταθερότητα καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας παραμένουν σε πλήρη ισχύ. Ενώ υπάρχουν και νέες προκλήσεις που θα επηρεάσουν την πολιτική της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια έως το 2030 και μετά, μετά την απόφαση του Προέδρου Τραμπ να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Σύμφωνο για το Κλίμα.

Συνεχής ενημέρωση στο ecozen.gr.

Διαφήμιση