Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά H επόμενη μέρα στο σπίτι μετά τη γρίπη

H επόμενη μέρα στο σπίτι μετά τη γρίπη

0
sick
Διαφήμιση

Αρρώστησε κάποιος από την οικογένεια σας και μπήκε η γρίπη στο σπίτι σας; Πρώτη σας δουλειά μετά την αποθεραπεία είναι να διώξετε όλα τα μικρόβια από το σπιτικό σας. Έτσι θα αποκτήσετε ένα καθαρό και υγιεινό σπίτι. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο, ούτε θα σας κουράσει ιδιαίτερα.

clean house 590 2Αερισμός: Ανοίξτε τα παράθυρα, αφήστε για αρκετή ώρα να μπει καθαρός αέρας  και ήλιος εντός.

Απολύμανση: Περάστε όλες τις επιφάνειες των επίπλων με κάποιο απολυμαντικό. Αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά, ώστε να «σκοτώσει» τα πάντα και περάστε τα πάλι με ένα πανάκι. Διαβάστε ωστόσο πολύ καλά τις οδηγίες, ώστε να μην κάνετε κάποιο λάθος και καταστρέψετε τα έπιπλά σας! Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας απολυμαντικό χρησιμοποιώντας οξυζενέ 3% αραιωμένο με νερό ή λευκό ξύδι με νερό.

Πετσέτες: Κατά τη διάρκεια της γρίπης καλό είναι να αλλάζετε πετσέτες κάθε μέρα και επιβεβλημένο ο κάθε ένας στο σπίτι να έχει τη δική του. Καλό είναι επίσης για κάποιες διαδικασίες να χρησιμοποιείτε χάρτινες μιας χρήσης πετσέτες για να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη. Η γρίπη απαιτεί σχολαστικό και συχνότατο πλύσιμο χεριών και αυτό  να το επισημαίνετε και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Όταν η αρρώστια υποχωρήσει, αφαιρέστε όλες τις πετσέτες και πλύνετέ τες στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Μπορείτε να ρίξετε στο πλυντήριο είτε ξύδι, είτε έξτρα ποσότητα μαλακτικού, ώστε να εξαφανιστούν όλες οι δυσάρεστες οσμές.

Πλυντήρια: Ρίξτε στο πλυντήριο κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, πιτζάμες, γενικώς όλα τα «μολυσμένα» στρωσίδια. Ωστόσο, μην το υπερφορτώνετε. Ενδεχομένως να χρειαστούν αρκετές πλύσεις για να πλυθούν όλα τα… άπλυτα της γρίπης. Ρυθμίστε το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το κάθε υλικό.

μικρό κορίτσι με τη γρίπη το κρύο ή τον πυρετό στο σπίτι 68666010Χνουδωτά ζωάκια, παιχνίδια: Τα πάνινα παιχνίδια πλένονται άνετα στο πλυντήριο (μέσα σε μαξιλαροθήκες), τα πλαστικά πλένονται εύκολα κάτω από τη βρύση με ζεστό νερό και σαπούνι.

Στρώμα: Αερίστε το έξω στο μπαλκόνι και καθαρίστε το στη συνέχεια ρίχνοντας πάνω του σόδα. Αφήστε την να δράσει μερικά λεπτά και απορροφήστε τη σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα. Η σόδα δεν σκοτώνει μικρόβια, αλλά δίνει αίσθηση φρεσκάδας. Ψεκάστε το στρώμα και με κάποιο αρωματικό έλαιο, για έξτρα ευωδία.

Μπάνιο: Χρειάζεται σχολαστική καθαριότητα με απολυμαντικά.

Οδοντόβουρτσες: Αν είναι φτηνές του σούπερ-μάρκετ, καλύτερα πετάξτε τες και αγοράστε καινούργιες. Αν διαθέτετε ακριβές ή σχεδόν καινούργιες οδοντόβουρτσες και λυπάστε να τις πετάξετε, βουτήξτε τες σε οξυζενέ για μισή ωρίτσα και ξεπλύνετε πολύ καλά.

Κουζίνα: Μην αφήνετε τα γριπωμένα παιδιά να επισκέπτονται συχνά τον χώρο της κουζίνας. Μετά το πέρας της ασθένειας, απολυμάνετε το χερούλι του ψυγείου, τα χερούλια από τα συρτάρια, και φυσικά το νεροχύτη με οξυζενέ ή ένα οποιοδήποτε απολυμαντικό.

Καλάθια απορριμμάτων: Φυσικά, είναι μεγάλη πηγή μικροβίων και απαιτούν σχολαστικό πλύσιμο. Μην ξεχνάτε να τοποθετείτε σακούλα απορριμμάτων εντός τους.

Λεπτομέρειες: Περάστε με απολυμαντικό τους διακόπτες του ρεύματος, τα χερούλια από τις πόρτες, και γενικώς ό,τι αγγίζετε συχνά. Μην ξεχάσετε να απολυμάνετε το τηλεκοντρόλ, τα κινητά, τα πληκτρολόγια των υπολογιστών, τις οθόνες των τάμπλετ. Προσοχή: μην καταστρέψετε τις συσκευές με υπερβολές! Μην τα βουτήξετε στο… οινόπνευμα, ας πούμε. Ένα επιμελές πέρασμα με απολυμαντικό πανάκι μιας χρήσης αρκεί.

Προσοχή: Όταν υποπτευθείτε ότι κάποιος μέσα στο σπίτι αρρωσταίνει, περιορίστε τις κινήσεις του σε πολύ συγκεκριμένα μέρη -κρεβατοκάμαρα, ένα μπάνιο, ένας καναπές- και μην τους αφήνετε να φέρνουν βόλτες και να μολύνουν επιφάνειες και χώρους. Στο τέλος θα καταλάβετε πόσο χρήσιμη είναι μια τέτοια κίνηση: θα κερδίσετε πολύ χρόνο στο καθάρισμα!

gripi farmaka

Διαφήμιση