Αρχική Ευζωία Ίδρυμα Ευγενίδου: «Διδάσκοντας το Σύμπαν» για Φυσικούς και Μαθηματικούς του Λυκείου!

Ίδρυμα Ευγενίδου: «Διδάσκοντας το Σύμπαν» για Φυσικούς και Μαθηματικούς του Λυκείου!

0
idrima eygenidio (1)
Διαφήμιση

Μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου, μοναδική για την χώρα μας υλοποιείται από  9 έως 11 Ιουλίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διδάσκοντας το Σύμπαν», πουαπευθύνεται αποκλειστικά σε  22 εκπαιδευτικούς (Φυσικούς/Μαθηματικούς) των Δημοσίων Λυκείων της χώρας μας.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα διοργανώθηκε για πρώτη φορά  στο Παρίσι το 2011 από το PCCP (Paris Centre for Cosmological Physics) και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Γαλλία με την ενεργό συμμετοχή του George F. Smoot (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2006).

idrima eygenidio

Στην Ελλάδα πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά με συνδιοργανωτές το PCCP (Paris Centre for Cosmological Physics), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας και το Ίδρυμα Ευγενίδου, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Επικεφαλής του προγράμματος στην Ελλάδα είναι ο George F. Smoot (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2006), ενώ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ως εισηγητές κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην διάρκεια του τριημέρου, έντεκα θεματικές ενότητες θα κατανεμηθούν στους/στις συμμετέχοντες/χουσες του Προγράμματος, οι οποίοι/ες ανά ομάδες των δύο θα αναλάβουν την υποχρέωση να συγγράψουν στα Ελληνικά ένα κεφάλαιο 8-10 σελίδων, στο οποίο θα αναπτύσσουν το γνωστικό αντικείμενο της κάθε Ενότητας που τους ανατέθηκε, υπό την επίβλεψη των εισηγητών/τριών ή/και εκπροσώπων των διοργανωτών φορέων.

idrima eygenidio (2)

Συνολικά θα επιλεγούν είκοσι 22 εκπαιδευτικοί, 11 από τον νομό Αττικής και 11 από τους υπόλοιπους νομούς της χώρας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ τα έξοδα  μετακίνησης και διαμονής των εκπαιδευτικών εκτός Αττικής θα καλυφθούν από τους διοργανωτές.

Οι γλώσσες του προγράμματος είναι δύο: Αγγλικά και Ελληνικά και στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018. Πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία, την αίτηση συμμετοχής και τα κριτήρια επιλογής οι ενδιαφερόμενοι/μενες θα μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα: www.eef.edu.gr

 

Διαφήμιση