Αρχική Διάστημα Έρχεται η εποχή των παγετώνων στη Γη, λένε οι επιστήμονες

Έρχεται η εποχή των παγετώνων στη Γη, λένε οι επιστήμονες

0
screen shot 2014 10 14 at 2.47.05 pm 700x343
Διαφήμιση

Οι Επιστήμονες διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι μειώνεται ο βαθμός ακτινοβολίας των ηλιακών ακτίνων, γεγονός που σημαίνει ότι όχι μόνο ο ήλιος δεν θα θερμαίνει τον πλανήτη με την ίδια ένταση αλλά και ότι η ανθρωπότητα στη Γη θα ζήσει ψυχρότερες και πιο σκοτεινές εποχές μέχρι το 2050!

παγετωνας

 

Ο ήλιος έχει έναν κανονικό κύκλο 11 χρόνων στον οποίο η ηλιακή ακτινοβολία ανεβαίνει και πέφτει. Αλλά σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στο The Astrophysical journal Letters, για τους τελευταίους κύκλους το υψηλό επίπεδο ήταν χαμηλότερο από το κανονικό. Κατά συνέπεια, η ποσότητα θερμότητας και φωτός που έχουμε από τον ήλιο πέφτει.

red sunset
red sunset

Τις επόμενες δεκαετίες, αυτό το φαινόμενο είναι πιθανό να συνεχιστεί, αφήνοντας μας με 5 έως 8% λιγότερη ακτινοβολία. Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν όταν η Γη πεέρασε αυτό που είναι γνωστό ως μίνι-εποχή των παγετώνων ( γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ως «Ελάχιστο Μάουντερ» – από το όνομα του αστρονόμου που την επεσήμανε πρώτος-, δηλαδή μία ασυνήθιστα παρατεταμένη εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων στα μέσα του 1600 μ.χ

sun (2)

Παρότι μπορεί να βιώσουμε κάποια μείωση της θερμότητας και του φωτός που φτάνει στη Γη, ο πλανήτης θερμαίνεται πιο γρήγορα εξαιτίας της υπερθέρμανσης και δεν γίνεται αισθητή η αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, μπορεί να βιώσουμε μερικά χρόνια που θα είναι ακόμα πιο ζεστά από το κανονικό.

sun (1)

Ωστόσο, αν αρχίσουμε να παρατηρούμε μια μείωση του αντίκτυπου της υπερθέρμανσης στον πλανήτη, πολλοί μπορεί να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η απειλή έχει τελειώσει αλλά τελικά, ο ήλιος θα ζεσταθεί και, όταν συμβεί, θα βρεθούμε σε πολύ κακή κατάσταση.

Διαφήμιση