Αρχική Ανακύκλωση 916 εκατ. για σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων

916 εκατ. για σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων

0
O αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος (Α) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.
Διαφήμιση

Προγραμματική σύμβαση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων υποδομών και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων σε εκατοντάδες μικρούς και μεσαίους οικισμούς, υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και οι πρόεδροι της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και της Ένωσης Δημοτικών επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) Γιώργης Μαρινάκης.

Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία των έργων διαχείρισης λυμάτων των οικισμών Γ’ Προτεραιότητας (από 2.000 έως 15.000 κατοίκων) και την υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και οι πρόεδροι της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) Γιώργης Μαρινάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος, τα έργα αφορούν σε 237 οικισμούς, που δεν διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο, και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι για τους 190 το 2020 και για τους υπόλοιπους 47 το 2023.

Για την υλοποίησή τους έχουν δεσμευτεί συνολικά 916 εκατ. ευρώ μέσω κοινοτικής συμμετοχής και εθνικής συνδρομής, ενώ εάν απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση θα διατεθούν πόροι από πηγές όπως το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το Ταμείο Υποδομών ή από το πρόγραμμα χρηματοδότησης ΟΤΑ που διαχειρίζονται τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Διαφήμιση