Αρχική Επιστήμη Η 3-D εκτύπωση περνάει σε ανώτερο επίπεδο πραγματικότητας (video)

Η 3-D εκτύπωση περνάει σε ανώτερο επίπεδο πραγματικότητας (video)

0
3dektiposi (1)
Διαφήμιση

Οι ερευνητές της Cornell πέτυχαν να εκτελέσουν εκτύπωση 3-D μοντελοποίησης σε ένα νέο επίπεδο χρησιμοποιώντας την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) για να επιτρέπουν στους σχεδιαστές να σχεδιάζουν σε φυσικό χώρο ενώ ένα ρομποτικό χέρι εκτυπώνει γρήγορα το έργο.

3dektiposi (2)

“Αντί να σχεδιάζουμε τρισδιάστατα μοντέλα στην οθόνη του υπολογιστή, θέλαμε να δώσουμε στους χρήστες την ευκαιρία να δουλέψουν σε συνδυασμό με το ρομπότ. Το αποκαλούμε in-situ”, δήλωσε ο Huaishu Peng, διδακτορικός φοιτητής της πληροφορικής στο Cornell.

3dektiposi (3)

Για να χρησιμοποιηθεί ο βοηθός ρομποτικής μοντελοποίησης (RoMATIC), ένας σχεδιαστής φορά ένα ακουστικό AR με χειριστήρια χειρός. Μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο σε εικονική πραγματικότητα, ο ρομποτικός βραχίονας εκτυπώνει το σχέδιο στην πραγματικότητα!

3dektiposi (4)

Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει μια τεχνική αλληλοεπίδρασης που επιτρέπει στο ρομπότ και τον σχεδιαστή να συνεργαστούν – γνωρίζοντας να εκτυπώνουν στο πίσω μέρος του αντικειμένου, αν ο σχεδιαστής εργάζεται στο μπροστινό μέρος και ταυτόχρονα να γίνεται αυτόματα εκ νέου υπολογισμός των αλλαγών σε πραγματικό χρόνο.

3dektiposi (5)

«Υπάρχει ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον για τον συνδυασμό της επαυξημένης πραγματικότητας και της εκτύπωσης 3-D – για παράδειγμα, για την κατασκευή επίπλων και άλλων υλικών ταχείας εκτύπωσης σε πραγματικό περιβάλλον», ανέφερε ο Peng

3dektiposi (6)

Ο Peng και οι συνεργάτες του θα παρουσιάσουν το RoMATIC στη διάσκεψη για την αλληλεπίδραση του ανθρώπινου υπολογιστή τον Απρίλιο.

 

Διαφήμιση