Αρχική Ευζωία Τις γαστρονομικές γεύσεις της Μεσσηνίας ανέδειξε η Λέσχη Αρχιμαγείρων

Τις γαστρονομικές γεύσεις της Μεσσηνίας ανέδειξε η Λέσχη Αρχιμαγείρων

0
chef
Διαφήμιση

Με δύο σημαντικές δράσεις έκλεισε το 2017, το παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων στην Μεσσηνία.

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου τα μέλη της λέσχης προσέφεραν στους Καλαματιανούς μακαρονάδα σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αγορά της πόλης.

Στην εκδήλωση αυτή ο δήμαρχος της πόλης κύριος Παναγιώτης Νίκας βράβευσε τον υπεύθυνο του γραφείου μας ex. Chef Γιώργο Μαύρο για την πρωτοβουλία και την στήριξη της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής.

chef (2)

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας σε εκδήλωση του δήμου με στόχο την προβολή της εορταστικής Καλαμάτας και τον Μεσσηνιακών προϊόντων σε Πανελλαδική τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ, τα μέλη μας δημιούργησαν μπουφέ επιλέγοντας τα  παραδοσιακά μανιάτικα λαλάγγια, λουκάνικο με πορτοκάλι, το παστό, τα ξερά σύκα και τη σφέλα.

Η νέα χρονιά άνοιξε με άλλη μία δράση στην κεντρική πλατεία στις 2 Ιανουαρίου 2018, η οποία προβλήθηκε ζωντανά από τον ΣΚΑΙ όπου το τοπικό παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρουσίασε τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της Καλαμάτας και τις γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής: σφέλα και ταλαγάνι, ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ, ξερά σύκα, κρασί, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λαλάγγια, παστό και λουκάνικο με πορτοκάλι, μαζί με ρίγανη από τον Ταΰγετο.

Διαφήμιση