Αρχική Καταστροφές Σοκαρισμένη η Κομισιόν από τα πειράματα ρύπων σε πιθήκους και ανθρώπους

Σοκαρισμένη η Κομισιόν από τα πειράματα ρύπων σε πιθήκους και ανθρώπους

0
Διαφήμιση

Η Κομισιόν δήλωσε «σοκαρισμένη» από τις αποκαλύψεις για τις δοκιμές εκπομπών ρύπων σε πιθήκους και ανθρώπους από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από τις ειδήσεις αυτές, όπως και οποιοσδήποτε άλλος», δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Επιτροπής. «Σημειώνουμε το γεγονός ότι οι γερμανικές αρχές προτίθενται να διεξαγάγουν έρευνα για το θέμα και ελπίζουμε ότι θα το κάνουν», πρόσθεσε.

Πάντως, όπως αποκάλυψαν Ολλανδοί επιστήμονες, δοκιμές για να μετρηθούν οι επιπτώσεις από την έκθεση στα καυσαέρια πραγματοποιούνται «εδώ και χρόνια» στην Ολλανδία σε ανθρώπους και ζώα.

Στη διάρκεια ενός πειράματος που έγινε το 2006, εθελοντές εκτέθηκαν στις αραιωμένες εκπομπές ενός κινητήρα ντίζελ για δύο ώρες το πολύ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφοράς NRC.

Πρόκειται για καυσαέρια που αναπνέει κανείς καθημερινά σε μια ζωντανή πόλη ή κοντά σ’ έναν αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με τον Φλέμινγκ Κάσεε, τοξικολόγο στο Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM), στον οποίο είχε ανατεθεί αυτή η έρευνα και τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναταραχή γύρω από το πείραμα στη Γερμανία αποτελεί «τρικυμία μέσα σ’ ένα ποτήρι νερό».

Διαβάστε ακόμα: 

Διαφήμιση