Αρχική Περιβάλλον Πληθυσμός σπάνιου είδους ψαριών εντοπίστηκε στην Τασμανία – Βίντεο

Πληθυσμός σπάνιου είδους ψαριών εντοπίστηκε στην Τασμανία – Βίντεο

0
Διαφήμιση

Πληθυσμός σπάνιων ψαριών, του είδους κόκκινου χερόψαρου, ανακαλύφθηκε σε μία περιοχή ίση περίπου με το μέγεθος δύο γηπέδων τένις, στον κόλπο Frederick Henry Bay στην Τασμανία.

Τα χερόψαρα είναι ενδημικά ψάρια και ζουν στην Αυστραλία. Μπορεί να μεγαλώσουν έως και 15 εκατοστά. Μετακινούνται με έναν αργό ξεχωριστό τρόπο, χρησιμοποιώντας τα δύο πτερύγια που έχουν στα πλευρά τους για να «βαδίσουν» μέσα στο νερό, παρά για να κολυμπήσουν. Ειδικά το κόκκινο χερόψαρο μπορεί να φθάσει τα 9 εκατοστά.

Η απώλεια των οικότοπων αποτελεί μία από τις βασικές απειλές για τα ψάρια. Εν μέρει αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στους αχινούς που τρώνε τα φύκια τα οποία χρειάζονται για να κρυφθούν τα ψάρια, αλλά και για να εναποθέσουν τα αυγά τους. Οι αχινοί πολλαπλασιάζονται επειδή υπάρχουν ελάχιστοι αστακοί στους υφάλους. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν οι ειδικοί, η προστασία των αστακών σε αυτά τα σημεία των υφάλων πιθανό να είναι χρήσιμη για τη διατήρηση του οικοτόπου.

Η Τασμανία, γνωστή για το παρθένο περιβάλλον της, αποτελεί μία τοποθεσία παγκοσμίως μοναδική για την οικογένεια των σπάνιων και απειλούμενων θαλάσσιων ειδών.

Δείτε το βίντεο με το κόκκινο χερόψαρο να περπατάει.

Διαφήμιση