Αρχική Ειδήσεις Νέος έξυπνος αισθητήρας φέρνει επανάσταση στην πρόληψη του εγκλήματος και της τρομοκρατίας...

Νέος έξυπνος αισθητήρας φέρνει επανάσταση στην πρόληψη του εγκλήματος και της τρομοκρατίας (βίντεο)

0
τεχνολογια (6)
Διαφήμιση

Το έγκλημα, η πρόληψη της τρομοκρατίας, η παρακολούθηση του περιβάλλοντος, τα επαναχρησιμοποιήσιμα ηλεκτρονικά, η ιατρική διάγνωση και η ασφάλεια των τροφίμων είναι μόνο μερικές από τις περιοχές όπου ο νέος χημικός αισθητήρας θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην πρόοδο.

τεχνολογια (7)

Με δυνατότητα αναγνώρισης μιας ευρείας γκάμας αντιδρώντων επιφανειών, η τεχνολογία μπορεί να συλλέξει μικρές ποσότητες πτητικών οργανικών ενώσεων (ΠΟΕ), όπως την ακετόνη. Όταν εντοπιστεί η χημική ουσία μετατρέπει το υλικό από μπλε σε πράσινο.

Οι φωτονικοί αισθητήρες είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη και ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά. Η έρευνα της Οξφόρδης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ενώσεων φωτονικού υλικού γνωστών ως αισθητήρων Metal-Organic Frameworks (MOFs) με χαμηλό κόστος.

τεχνολογια (8)

Αυτό θα επέτρεπε μια ποικιλία νέων καινοτόμων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων χειροκίνητες ιατρικές συσκευές για μη επεμβατική διάγνωση και θεραπεία, βιοαισθητήρες για την προστασία από τη χημική δηλητηρίαση και τη μόλυνση των τροφίμων.

Οι ευφυείς φωτονικοί αισθητήρες MOF θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προστασία της κοινωνίας από το έγκλημα και την τρομοκρατία.

Police
Police

Οι πιθανές εφαρμογές κυμαίνονται από τις φορητές συσκευές προσωπικής προστασίας, τις τεχνολογίες κατά της παραποίησης / απομίμησης και τους επαναχρησιμοποιούμενους αισθητήρες φωτισμού με βάση την οπτική για την προστασία από επιβλαβή περιβάλλοντα, όπως νιτρο-εκρηκτικά και τοξικά αέρια.

Τα MOF είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και έχουν περιγραφεί ως «στερεά μοριακά σφουγγάρια», καθώς έχουν την ικανότητα να απορροφούν και να αποκρίνονται σε διάφορους διαλύτες και αέρια.

τεχνολογια (10)

Δημιουργούνται από πολύ πορώδη πλαίσια. Οι φυσικές και χημικές ιδιότητες αυτών των πλαισίων μπορούν να κατασκευαστούν έτσι ώστε να επιτρέπουν στους επιστήμονες να ελέγχουν την ακριβή λειτουργικότητα του υλικού.

Το υλικό “αισθάνεται” και αποκρίνεται στο φως και στα χημικά, αλλάζει ορατά το χρώμα, ανάλογα με την ουσία που έχει εντοπιστεί.

τεχνολογια (1)

Κατά τους προσεχείς μήνες οι ερευνητές θα διερευνήσουν τις εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης για το υλικό, όπως η ανάπτυξη φωτοχημικών αισθητήρων μέσα σε διαγνωστικούς χειροκίνητους αναπνευστήρες για καταστάσεις όπως ο διαβήτης.

Διαφήμιση