Αρχική Επιστήμη Καινοτομία: Κατασκεύασαν κυψέλες καυσίμου που λειτουργούν με οργανικά απόβλητα

Καινοτομία: Κατασκεύασαν κυψέλες καυσίμου που λειτουργούν με οργανικά απόβλητα

0
fuel (1)
Διαφήμιση

Ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου του Idaho (INL) δημιούργησαν μια νέα κυψέλη καυσίμου που παράγει καθαρή και αποδοτική ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας στερεές πηγές άνθρακα όπως τον άνθρακα και τη βιομάζα.

fuel (2)

Σύμφωνα με τον μηχανικό της INL, Dong Ding, οι κυψέλες καυσίμου με άνθρακα (DCFC) λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και παράγει υψηλότερες μέγιστες πυκνότητες ισχύος από τις προηγούμενες εφευρέσεις, γεγονός που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα.

Ενώ τα κυψέλες καυσίμου υδρογόνου έχουν υπόσχονται να παράγουν καθαρή και αποδοτική ενέργεια, τα DCFC παρέχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν εύκολα διαθέσιμες πηγές καυσίμων, όπως τον άνθρακα, τα οργανικά απόβλητα και τη βιομάζα.

fuel (4)

Ωστόσο, υπάρχουν μειονεκτήματα και στα DCFC. Λειτουργού σε υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες με τη σειρά τους απαιτούν ακριβά υλικά που είναι σε θέση να αντέχουν σε τέτοια θερμότητα.

Ο πιο πρόσφατος σχεδιασμός DCFC από την INL αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Για να αντιμετωπίσουν τις απαραίτητες υψηλές θερμοκρασίες, οι ερευνητές ανέπτυξαν έναν ηλεκτρολύτη με πολύ αγώγιμα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

fuel (3)

Η άμεση κυψέλη καυσίμου άνθρακα (DCFC) περιγράφηκε σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Advanced Materials.

 

Διαφήμιση