Αρχική Υγεία - Διατροφή Καμπανάκι κινδύνου: Η τελειομανία στους νέους αυξήθηκε σημαντικά από τη δεκαετία του...

Καμπανάκι κινδύνου: Η τελειομανία στους νέους αυξήθηκε σημαντικά από τη δεκαετία του 1980!

0
youngpeople
Διαφήμιση

Η προσπάθεια να είναι τέλειοι στο σώμα, στο μυαλό και στην επαγγελματική σταδιοδρομία έχει αυξηθεί σημαντικά μεταξύ των σημερινών φοιτητών σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία τους, διαπιστώνει έρευνα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

youngpeople (7)

Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει τις γενετικές διαφορές των ομάδων στην τελειομανία, σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας Thomas Curran, PhD, του Πανεπιστημίου του Bath και Andrew Hill, PhD, του Πανεπιστημίου του Υόρκου και υποδηλώνουν ότι η τελειομανία συνεπάγεται «μια παράλογη επιθυμία για επίτευξη στόχων μαζί με την υπερβολική κριτική του εαυτού μας και των άλλων».

Ο Curran και ο Hill εξέτασαν στοιχεία από 41.641 Αμερικανούς, Καναδούς και Βρετανούς φοιτητές από 164 δείγματα που ολοκλήρωσαν την κλίμακα πολυδιάστατης τελειοποίησης, μια δοκιμή γενετικών μεταβολών στην τελειομανία, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2016.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Bulletin, διαπίστωσε ότι οι πιο πρόσφατες γενιές φοιτητών ανέφεραν σημαντικά υψηλότερες βαθμολογίες για κάθε μορφή τελειοποίησης από τις προηγούμενες γενιές.

youngpeople (5)

Η αύξηση της τελειοποίησης μεταξύ των χιλιετηρίδων καθοδηγείται από διάφορους παράγοντες, σύμφωνα με τον Curran. Για παράδειγμα, τα ανεπεξέργαστα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η χρήση των κοινωνικών μέσων πιέζει τους νέους ενήλικες να τελειοποιηθούν σε σχέση με άλλους, γεγονός που τους καθιστά δυσαρεστημένους με το σώμα τους και αυξάνει την κοινωνική απομόνωση.

youngpeople (4)

Η προσπάθεια να κερδίσουν χρήματα, η πίεση για μια καλή εκπαίδευση και ο καθορισμός υψηλών στόχων σταδιοδρομίας είναι άλλοι τομείς στους οποίους οι σημερινοί νέοι παρουσιάζουν τελειομανία.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, ο Curran ανέφερε την προσπάθεια των φοιτητών να τελειοποιήσουν τους μέσους βαθμούς τους και να τους συγκρίνουν με τους συνομηλίκους τους. Αυτά τα παραδείγματα, σύμφωνα με τον Curran, αντιπροσωπεύουν μια αύξηση της αξιοκρατίας μεταξύ των χιλιετηρίδων, στην οποία τα πανεπιστήμια ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών για να ανεβάσουν την κοινωνική και οικονομική κλίμακα.

youngpeople (3)

“Οι σημερινοί νέοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές πιέσεις για να πετύχουν και αισθάνονται ότι η τελειομανία είναι απαραίτητη για να νιώθεις ασφαλής, κοινωνικά συνδεδεμένος και άξιος”.

Η αύξηση του τελειοποίησης μπορεί εν μέρει να επηρεάσει την ψυχολογική υγεία των μαθητών, δήλωσε ο Hill, αναφέροντας υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης, άγχους και σκέψεων αυτοκτονίας από ό, τι πριν από μια δεκαετία.

youngpeople (1)

Ο Hill ζήτησε από τα σχολεία και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να περιορίσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των νέων προκειμένου να διατηρήσουν την καλή ψυχική υγεία.

Διαφήμιση