Αρχική Επιστήμη Έρχονται νέα μικροσκοπικά σπίτια από σκυροδέματα για μικροκατοικίες (photo-video)

Έρχονται νέα μικροσκοπικά σπίτια από σκυροδέματα για μικροκατοικίες (photo-video)

0
OpodTubeHousing (1)
Διαφήμιση

Μια νέα τάση έρχεται απο την Ανατολή: Η κατασκευή μικρών κατοικιών που τα τελευταία χρόνια έχουν απογειωθεί και τώρα χάρη στην τεχνολογία εμφανίστηκε μια νέα μικροσκοπική αστική κατοικία το Opod Tube House!

Η εν λόγω κατοικία είναι κατασκευασμένη από επανατοποθετούμενο σκυρόδεμα και έχει σχεδιαστεί ως ένα προσιτό σπίτι για τους νέους που αγωνίζονται να βρούν χαμηλό κόστος στέγασης στις μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ, τα μικροσκοπικά σπίτια των σωλήνων που  δεν ξεπερνούν σε διάμετρο τα 2,5 μέτρα. Οι σωλήνες έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν ένα ή δύο άτομα.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι εξοπλισμένοι με τις βασικές παροχές, όπως καθιστικό με πάγκο που μετατρέπεται σε κρεβάτι, μίνι ψυγείο, μπάνιο, ντους και άφθονο αποθηκευτικό χώρο για ρούχα και προσωπικά αντικείμενα.

Απαιτείται ελάχιστη διαδικασία εγκατάστασή τους γεγονός που μειώνει το κόστος, ενώ οι σωλήνες είναι εύκολα στοιβαγμένοι και μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε μικρό αχρησιμοποίητο χώρο που βρίσκεται συνήθως στις πόλεις.

Ο αρχιτέκτονας δημιουργός James Law Cybertecture οραματίζεται ολόκληρες κοινότητες σωλήνων που είναι εγκατεστημένες σε σοκάκια, υπό γέφυρες κλπ.

OpodTubeHousing (1) OpodTubeHousing (2) OpodTubeHousing (3) OpodTubeHousing (4) OpodTubeHousing (5) OpodTubeHousing (6) OpodTubeHousing (7) OpodTubeHousing (10) OpodTubeHousing (11) OpodTubeHousing (12) OpodTubeHousing (8) OpodTubeHousing (9) OpodTubeHousing (13) OpodTubeHousing11 1020x610 OpodTubeHousing (14)

 

 

Διαφήμιση