Αρχική Ειδήσεις ATHENS ENERGY GAS FORUM : Το Φόρουμ για την Ενέργεια στην Αθήνα

ATHENS ENERGY GAS FORUM : Το Φόρουμ για την Ενέργεια στην Αθήνα

0
aef
Διαφήμιση

Το Συνέδριο Athens Energy Forum 2018 θα διοργανωθεί στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Hilton…Στο πλαίσιο αυτού, σημαντικά στελέχη του κλάδου πρόκειται να συζητήσουν για τα νέα έργα παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την Κύπρο, τα περιθώρια επενδύσεων στον κλάδο, αλλά και τα σχέδια στον τομέα των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Το 2017 χαρακτηρίστηκε από περιφερειακές γεωπολιτικές εντάσεις και αντιπαλότητες, αλλά παρά το πολύ υψηλό επίπεδο μεταβλητότητας, νέα έργα εξερεύνησης βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και την Κύπρο δημιουργώντας νέες δυνατότητες για επενδύσεις στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι αβεβαιότητες που δημιουργεί η Brexit και η ανανεωμένη τριβή στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις εξακολουθούν να αμβλύνουν τη δυνατότητα περιφερειακής σταθερότητας καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας παραμένουν σε πλήρη ισχύ.

Το νέο σύνολο προκλήσεων που θα επηρεάσουν την πολιτική της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια έως το 2030 και μετά, μετά την απόφαση του Προέδρου Trump να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Σύμφωνο για το Κλίμα.

Η Ελλάδα

Για την Ελλάδα, παρά τη συνεχιζόμενη αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα, ο ενεργειακός τομέας κατόρθωσε να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις το 2017, ιδίως μέσω της μερικής ιδιωτικοποίησης της ADMHE, του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ADMHE).

Επίσης, αναπτύσσονται νέα έργα με σχετική ευρωστία στους τομείς ΑΠΕ και Αποτελεσματικότητας, καθώς η κυβέρνηση εισήγαγε νέο πλαίσιο οικονομικής στήριξης προσανατολισμένο προς την αγορά.

Η Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου προχωρά με νέα έργα για την επέκταση του περιφερειακού δικτύου αγωγών και την αύξηση της χρήσης φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη θαλάσσια μεταφορά, καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες ανταγωνισμού για την αγορά λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαφήμιση