Αρχική Επιστήμη Ανακάλυψαν το χαμένο χημικό “κρίκο” που δημιούργησε τη ζωή στην πρώιμη γη

Ανακάλυψαν το χαμένο χημικό “κρίκο” που δημιούργησε τη ζωή στην πρώιμη γη

0
earth (2)
Διαφήμιση

Οι χημικοί στο Ινστιτούτο Ερευνών Scripps (TSRI) κατέληξαν σε ένα συναρπαστική νέα… χημική συνταγή, ως συστατικό για την προέλευση της ζωής στη Γη.

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications, οι επιστήμονες κατάφεραν να εξηγήσουν πως οι βασικές χημικές αντιδράσεις για τη στήριξη της ζωής θα μπορούσαν να συμβούν με συστατικά που είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν στη Γη πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια.

earth (3)

Η θεωρία τους επικεντρώνεται σε αυτό που είναι γνωστό ως ο κύκλος του κιτρικού οξέος, ένα σύστημα που επιτρέπει σε κάθε αερόβιο οργανισμό να απελευθερώνει ενέργεια αποθηκευμένη στα κύτταρα του.

Ο κύκλος του κιτρικού οξέος ή κύκλος του Krebs, προς τιμή του επιστήμονα που τον ανακάλυψε, είναι το τελικό στάδιο αποδόμησης των υδατανθράκων, των λιπών και των αμινοξέων που προσλαμβάνονται με τη διατροφή.

earth (1)

Αποτελεί σημαντικό μέρος της αερόβιας αναπνοής. Στα περισσότερα κύτταρα ο κύκλος του κιτρικού οξέος διεκπεραιώνει τα 2/3 του συνόλου των οξειδώσεων των ενώσεων του άνθρακα.

Επικεντρώθηκαν στην προέλευση της ζωής και θεώρησαν ότι ο κύκλος του κιτρικού οξέος προκάλεσε την πρώιμη ζωή ενσωματώνοντας τα ίδια μόρια και χημικές αντιδράσεις στον κύκλο με εκείνες που χρησιμοποιούνται σήμερα – μόρια και χημικές αντιδράσεις που δεν θα υπήρχαν ακόμη πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια.

DP4T0P
DP4T0P

Η ομάδα της TSRI δημιούργησε έτσι μια νέα χημική συνταγή που θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει στο παρελθόν. Συμπέραναν ότι δύο μη βιολογικοί κύκλοι, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια πρωτόγονη εκδοχή του κύκλου του κιτρικού οξέος.

Μετά τη δοκιμή αυτών των αντιδράσεων, η ομάδα σημείωσε ότι τα τελικά προϊόντα ήταν αμινοξέα και διοξείδιο του άνθρακα, βασικές οργανικές ενώσεις.

earth (7)

Δεδομένου ότι αναπτύχθηκαν περισσότερες οργανικές ενώσεις στην πρώιμη Γη, οι επιστήμονες της TSRI πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα μη οργανικά ακατέργαστα συστατικά για να δημιουργήσουν πιο πολύπλοκες και αποτελεσματικές οργανικές χημικές αντιδράσεις.

“Η χημεία θα μπορούσε να είχε παραμείνει η ίδια με την πάροδο του χρόνου, ήταν ακριβώς η φύση των μορίων που άλλαξαν”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας. “Τα μόρια εξελίχθηκαν για να είναι πιο περίπλοκα με την πάροδο του χρόνου βάσει της βιολογίας που χρειάζεται.”, κατέληξε.

earth (5)

Διαφήμιση