Αρχική Επιστήμη Ανακάλυψαν τι προκαλεί η γενική αναισθησία στον εγκέφαλο εκτός από ύπνο

Ανακάλυψαν τι προκαλεί η γενική αναισθησία στον εγκέφαλο εκτός από ύπνο

0
anasthisia (3)
Διαφήμιση

Μια νέα κατανόηση των σύνθετων τρόπων με τους οποίους η γενική αναισθησία δρα στον εγκέφαλο θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε βελτιωμένα φάρμακα για χειρουργική επέμβαση…Σήμερα, όμως, παραμένει ασαφές πως λειτουργεί η γενική αναισθησία, αν και είναι μια από τις πιο κοινές ιατρικές διαδικασίες παγκοσμίως!

anasthisia (4)

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, αναπληρωτής καθηγητής Bruno van Swinderen, δήλωσε ότι η ομάδα του έχει ανατρέψει την προηγούμενη κατανόηση του τι γενικά τα αναισθητικά κάνουν στον εγκέφαλο, βρίσκοντας τα φάρμακα να κάνουν πολύ περισσότερα από το να προκαλούν μόνο ύπνο.

anasthisia (6)

Οι επιστήμες εξέτασαν τις επιδράσεις της προποφόλης – ενός από τα πιο κοινά γενικά αναισθητικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης – στη συναπτική απελευθέρωση

Η συναπτική απελευθέρωση είναι ο μηχανισμός με τον οποίο οι νευρώνες – ή τα νευρικά κύτταρα – επικοινωνούν μεταξύ τους.

anasthisia (7)

Οι επιστήμονες γνωρίζουν από προηγούμενες έρευνες ότι τα γενικά αναισθητικά, συμπεριλαμβανομένης της προποφόλης, δρουν στα συστήματα ύπνου στον εγκέφαλο, όπως ένα χάπι ύπνου.

“Ωστόσο, η μελέτη μας διαπίστωσε ότι η προποφόλη διαταράσσει επίσης τους προσυναπτικούς μηχανισμούς, επηρεάζοντας πιθανώς την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων σε ολόκληρο τον εγκέφαλο με έναν τρόπο που διαφέρει από το να κοιμάσαι και έτσι είναι πολύ διαφορετικό από ένα χάπι ύπνου”, ανέφεραν.

anasthisia (2)

Ο διδάκτορας Adekunle Bademosi είπε ότι η ανακάλυψη έριξε νέο φως για το πώς τα γενικά αναισθητικά επηρεάζουν τον εγκέφαλο.

«Βρήκαμε ότι η προποφόλη περιορίζει την κίνηση μιας βασικής πρωτεΐνης που απαιτείται στις συνάψεις όλων των νευρώνων. Αυτός ο περιορισμός οδηγεί σε μειωμένη επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων στον εγκέφαλο», είπε.

anasthisia (1)
487195922

Ο αναπληρωτής καθηγητής van Swinderen δήλωσε ότι το εύρημα συνέβαλε στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσαν τα γενικά αναισθητικά και μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι είχαν χασμουρητό και αποπροσανατολισμό μετά την έξοδο από τη χειρουργική επέμβαση.

“Πιστεύουμε ότι η εκτεταμένη διαταραχή της συναπτικής συνδετικότητας – οι οδούς επικοινωνίας του εγκεφάλου – είναι αυτό που καθιστά τη χειρουργική επέμβαση εφικτή, αν και αποτελεσματικά αναισθητικά όπως η προποφόλη που σας κάνουν να κοιμηθείτε πρώτα», είπε.

anasthisia (1)

“Η ανακάλυψη έχει επιπτώσεις για ανθρώπους των οποίων η εγκεφαλική συνδεσιμότητα είναι ευάλωτη, για παράδειγμα σε παιδιά των οποίων οι εγκέφαλοι αναπτύσσονται ακόμα ή για άτομα με νόσο του Αλτσχάιμερ ή Πάρκινσον.

“Δεν έχει γίνει ποτέ κατανοητό γιατί η γενική αναισθησία είναι μερικές φορές προβληματική για τους πολύ νέους και τους ηλικιωμένους. Αυτός ο μηχανισμός που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μπορεί να είναι ένας λόγος”.

anasthisia (5)

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Cell Reports.

Διαφήμιση