Αρχική Καινοτομία Σε πέντε χρόνια νανοσωματίδια θα εντοπίζουν τον καρκίνο στο σώμα μας

Σε πέντε χρόνια νανοσωματίδια θα εντοπίζουν τον καρκίνο στο σώμα μας

0
Διαφήμιση

Χρησιμοποιώντας νανοσωματίδια που εκπέμπουν φως, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Rutgers-New Brunswick ανακάλυψαν μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την ανίχνευση μικροσκοπικών όγκων και την παρακολούθηση της εξάπλωσής τους, οδηγώντας σε ταχύτερη ανίχνευση του καρκίνου και πιο ακριβή θεραπεία.

Η τεχνολογία, που ανακοινώθηκε θα μπορούσε να βελτιώσει τα ποσοστά θεραπείας των ασθενών και τους χρόνους επιβίωσης.

“Είχαμε πάντα αυτό το όνειρο ότι μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του καρκίνου σε πραγματικό χρόνο και αυτό είναι που κάναμε εδώ”, δήλωσε ο Prabhas V. Moghe, διακεκριμένος καθηγητής βιοϊατρικής μηχανικής και χημικών και βιοχημική μηχανική στο Rutgers-New Brunswick. “Έχουμε εντοπίσει την ασθένεια σε πολύ αρχικά στάδια της.”

nanosomatidia (5).jpg

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Nature Biomedical Engineering, δείχνει ότι η νέα μέθοδος είναι καλύτερη από την απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (MRI) και άλλες τεχνολογίες επιτήρησης του καρκίνου.
Η ερευνητική ομάδα περιλάμβανε το ερευνητικό ίδρυμα Rutgers (Rutgers University-New Brunswick) και το ακαδημαϊκό κέντρο υγείας του (Rutgers Biomedical and Health Sciences, ή RBHS).

nanosomatidia (6).jpg

“Η αδυναμία του χειρουργικού χειρισμού για τον καρκίνο είναι η παρουσία μικρομεταστάσεων, κάτι που αποτελεί και ένα πρόβλημα για τον σωστό σχεδιασμό της θεραπείας.” Οι νανοσύνδεσμοι που περιγράφονται σε αυτό το έγγραφο θα προχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση αυτών των προβλημάτων “, δήλωσε ο Δρ Steven Κ. Libutti, διευθυντής του Ινστιτούτου Καρκίνου Rutgers του New Jersey.

Η ικανότητα εντοπισμού πρώιμων όγκων που αρχίζουν να εξαπλώνονται παραμένει μια σημαντική πρόκληση στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, καθώς οι περισσότερες μέθοδοι απεικόνισης αποτυγχάνουν να ανιχνεύσουν μικρές καρκινικές βλάβες.

nanosomatidia (7).jpg

Αλλά η μελέτη του Rutgers δείχνει ότι μικροσκοπικοί όγκοι σε ποντίκια μπορούν να ανιχνευθούν με την έγχυση νανοσωματιδίων, που είναι μικροσκοπικές οπτικές συσκευές, που εκπέμπουν υπέρυθρο φως μικρού μήκους καθώς ταξιδεύουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος – ακόμα και ανιχνεύοντας μικροσκοπικούς όγκους σε πολλά όργανα.

Οι νανοσωλήνες ήταν σημαντικά ταχύτεροι από τους MRIs στην ανίχνευση της μικρής έκτασης μικροσκοπικών βλαβών και όγκων στα επινεφρίδια και στα οστά στα ποντίκια. Αυτό μεταφράζεται σε ανίχνευση μήνες νωρίτερα στους ανθρώπους, που ενδεχομένως να οδηγήσει στο να σωθούν ζωές, δήλωσε ο Vidya Ganapathy, βοηθός καθηγητής έρευνας στο Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής.

nanosomatidia (2).jpg

“Τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να βρεθούν σε διαφορετικές κόγχες στο σώμα, και τα νανοσωματίδια ακολουθούν τα κύτταρα όπου κι αν πάνε. Έτσι, μπορούμε να θεραπεύσετε τους όγκους έξυπνα γιατί τώρα γνωρίζετε τη διεύθυνση του καρκίνου”, είπε.

Η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση και παρακολούθηση των 100 και πλέον τύπων καρκίνου και θα μπορούσε να διατεθεί εντός πέντε ετών, δήλωσε ο Moghe. Η παρακολούθηση των βλαβών σε πολλαπλά όργανα σε πραγματικό χρόνο θα πρέπει να οδηγήσει σε ακριβέστερη παρακολούθηση του καρκίνου πριν και μετά τη θεραπεία.

nanosomatidia (8).jpg

“Μπορείτε να καθορίσετε το στάδιο του καρκίνου και στη συνέχεια να υπολογίσετε ποια είναι η σωστή προσέγγιση για έναν συγκεκριμένο ασθενή”, είπε.

Στο μέλλον, οι νανοσωλήνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε οποιεσδήποτε χειρουργικές επεμβάσεις για να σηματοδοτήσουν ιστούς που οι χειρουργοί θέλουν να αφαιρέσουν, ανέφεραν οι ερευνητές.

Οι ανιχνευτές θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της ανοσοθεραπείας, η οποία περιλαμβάνει την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος για την καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων.

nanosomatidia (1).jpg

Διαφήμιση