Αρχική Διάστημα Μανιάτης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη έναν Διαστημικό Οργανισμό

Μανιάτης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη έναν Διαστημικό Οργανισμό

0
Γιάννης Μανιάτης
Διαφήμιση

Κορυφαίο θέμα για τη χώρα μας χαρακτήρισε τη δημιουργία του «Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού», ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, στο νομοσχέδιο του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής για τον Οργανισμό.

Όπως σημείωσε η χώρα χρειαζόταν έναν φορέα που να συντονίζει τις διαστημικές δραστηριότητες και υπογράμμισε ότι στον διαστημικό κλάδο δραστηριοποιούνται πάνω από 40 εταιρείες με 2.000 εργαζόμενους και με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνεπώς, πράγματι, υπήρχε η ανάγκη συντονισμού, πολύ περισσότερο που η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος από το 2003.
Όσον αφορά στο νομοσχέδιο, το θέμα της διαστημικής τεχνολογίας συνιστά ένα κορυφαίο θέμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η χώρα πριν από το 2000, με την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου, καθώς και το 2008 δημιουργήθηκε η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών.

“Η Ελλάδα, λοιπόν, συμμετείχε στις διαστημικές εξελίξεις. Τα ελληνικά πανεπιστήμια, τα ελληνικά ερευνητικά κέντρα συμμετείχαν και κατάφερναν, στα ανταγωνιστικά προγράμματα, να παίρνουν περισσότερα κονδύλια από αυτά που υπήρχε η εθνική συμμετοχή”, ανέφερε.

Διαφήμιση