Αρχική Επιστήμη Αυξάνεται το σεξουαλικό ενδιαφέρον παγκοσμίως τα… Χριστούγεννα!

Αυξάνεται το σεξουαλικό ενδιαφέρον παγκοσμίως τα… Χριστούγεννα!

0
sex
Διαφήμιση

Μελέτη βρίσκει σε απευθείας σύνδεση του αυξημένου ενδιαφέροντος για σεξουαλικές πράξεις τα Χριστούγεννα, με περισσότερες γεννήσεις εννέα μήνες αργότερα. Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο τα ποσοστά γεννήσεων να κορυφώνονται το Σεπτέμβριο, με πολλές μελέτες να αναφέρουν τις εποχιακές αλλαγές στην ανθρώπινη βιολογία για να εξηγήσουν αυτό το “baby boom” μετά τη γιορτή.
Αλλά νέα έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και το Ινστιτούτο Gulbenkian de Ciência στην Πορτογαλία διαπιστώνει ότι οι βαθύτερες αιτίες για αυτές τις εγκυμοσύνες είναι στην πραγματικότητα ριζωμένες στην κοινωνία και όχι στη βιολογία.

Τα στοιχεία ανακαλύφθηκαν στο “συλλογικό ασυνείδητο” των αναζητήσεων στο διαδίκτυο και στις αναρτήσεις του Twitter, τις οποίες οι ερευνητές χρησιμοποιούν τώρα για να αποκαλύψουν τις κρυφές επιθυμίες και τα κίνητρά μας.

Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά χριστιανών εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα και με πράσινο των μουσουλμάνων

“Η άνοδος του ιστού και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης παρέχει την άνευ προηγουμένου δυνατότητα να αναλυθούν οι αλλαγές στη συλλογική διάθεση και συμπεριφορά των ανθρώπων σε τεράστια κλίμακα”, δήλωσε ο Luis M. Rocha, καθηγητής στην IU School of Informatics, Computing and Engineering.

«Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη « πλανητική» ματιά στην ανθρώπινη αναπαραγωγή καθώς σχετίζεται με τις διαθέσεις των ανθρώπων και το ενδιαφέρον για το σεξ στο διαδίκτυο».

Η μελέτη διαπίστωσε στενή συσχέτιση μεταξύ της σεξουαλικής αναζήτησης στο Google (μαύρη γραμμή) και των αιχμών στα ποσοστά γεννήσεων (μπλε χρώμα), έτσι ώστε να μετατοπίζεται κατά εννέα μήνες, στο βόρειο ημισφαίριο (άνω διάγραμμα) και στο νότιο ημισφαίριο (κάτω διάγραμμα). Η κόκκινη γραμμή σηματοδοτεί την εορταστική εβδομάδα.

Η μελέτη, η οποία εμφανίζεται στις 21 Δεκεμβρίου στο περιοδικό Scientific Reports, βασίζεται σε δεδομένα από 130 περίπου χώρες που περιελάμβαναν όρους αναζήτησης Google που σχετίζονται με το φύλο από το 2004 έως το 2014 και 10% δημόσιες αναρτήσεις στο Twitter από τα τέλη του 2010 έως τις αρχές του 2014.

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον για το φύλο κορυφώνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια σημαντικών πολιτιστικών ή θρησκευτικών εορτασμών – που βασίζονται σε μεγαλύτερη χρήση της λέξης “φύλο” ή άλλων σεξουαλικών όρων στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Αυτές οι κορυφώσεις αντιστοιχούσαν γενικά σε αύξηση των γεννήσεων εννέα μήνες αργότερα σε χώρες με διαθέσιμα στοιχεία γεννητικών ρυθμών.

Επιπλέον, το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε δύο διαφορετικές κουλτούρες: τα Χριστούγεννα στις χώρες της πλειοψηφίας των χριστιανών και τον Ιντ αλ-φιτρ, τον εορτασμό που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού στις χώρες της πλειοψηφίας των Μουσουλμάνων.

Η χρήση δεδομένων από το βόρειο και το νότιο ημισφαίριο είναι αξιοσημείωτη, καθώς οι προηγούμενες αναλύσεις τείνουν να επικεντρώνονται σε μικρότερες γεωγραφικές περιοχές στο δυτικό και το βόρειο ημισφαίριο.

Η περίπτωση του Ιντ αλ-φιτρ είναι σημαντική διότι οι εορτές δεν συμβαίνουν την ίδια μέρα κάθε χρόνο, αλλά το μετρούμενο αποτέλεσμα συνεχίζει να μεταβάλλεται αναλόγως, ακολουθώντας ένα σαφές πολιτισμικό πρότυπο.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις μεταξύ αυτών των αποτελεσμάτων δεν σχετίζονται με τις βιολογικές μετατοπίσεις που προκαλούνται από τις αλλαγές της ημέρας, τη θερμοκρασία ή το φαγητό, τις εποχές κοκ.

“η μελέτη διαπίστωσε ότι ο πολιτισμός, μετρούμενος μέσω της διαδικτυακής διάθεσης, είναι ο κύριος οδηγός πίσω από την κυκλική σεξουαλική και αναπαραγωγική συμπεριφορά στους ανθρώπινους πληθυσμούς”.

Για να κατανοήσουν το υψηλότερο ενδιαφέρον για το σεξ κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι ερευνητές διεξήγαγαν επίσης μια εκλεπτυσμένη ανασκόπηση των επιλογών λέξεων στις δημοσιεύσεις Twitter – γνωστή ως “ανάλυση συναισθημάτων” – για να αποκαλύψουν ότι συλλογικά οι άνθρωποι φαίνεται να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι, ασφαλέστεροι και πιο ήρεμοι κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Όταν αυτές οι συλλογικές διαθέσεις εμφανίζονται σε άλλες περιπτώσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, η ανάλυση έδειξε επίσης μια αντίστοιχη αύξηση του ενδιαφέροντος για σεξ. Είναι ενδιαφέρον ότι η ημέρα των ευχαριστιών και το Πάσχα δεν δημιούργησαν την ίδια διάθεση.

Διαφήμιση