Αρχική Ανακύκλωση To Life Rewee στο Φεστιβάλ Πρόληψης και Ανακύκλωσης

To Life Rewee στο Φεστιβάλ Πρόληψης και Ανακύκλωσης

0
Διαφήμιση

Με πολλά δρώμενα αλλά και ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Πρόληψης και Ανακύκλωσης στις 19 και 20 Νοεμβρίου στη Βίλα Καζούλη, στην Κηφισιά. Το Life ReWeee έδωσε δυναμικά το παρόν και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του Έργου, έλαβε χώρα το 1ο repair café την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκειά του επισκευάστηκαν επί τόπου και δωρεάν περισσότερες από 40 μικροσυσκευές που έφεραν μαζί τους οι επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Με αυτό τον τρόπο δόθηκε οι ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν απλές τεχνικές επισκευής για να καλύψουν οι ίδιοι παρόμοιες μελλοντικές βλάβες. Όσες συσκευές δεν επιδέχονταν επισκευή συγκεντρώθηκαν για ανακύκλωση στους ειδικούς κάδους της Ανακύκλωση Συσκευών.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ περιελάμβαναν θεατρικές παραστάσεις και ζωγραφική για παιδιά, επίδειξη απορρυπασμένου οχήματος και προϊόντων ανακύκλωσης από οχήματα όπως μπαταρίες, ελαστικά δάπεδα, λιπαντικά έλαια, επίδειξη κατασκευής τσάντας πολλαπλών χρήσεων από μπλούζα και μουσική παράσταση.

logo_re_weee_high_resolution.jpg

Τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το 4ο Φόρουμ Διαβούλευσης για την Πρόληψη των Αποβλήτων, με την υποστήριξη του Έργου Life Reweee.

Το παρών στο Φόρουμ έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ, Δημήτρης Πολιτόπουλος και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Κατά τη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σχετικές με δράσεις πρόληψης για την παραγωγή αποβλήτων όλων των ρευμάτων. Επιπλέον παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων για την πρόληψη και την ανακύκλωση από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE.

 

Διαφήμιση