Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Συνεργασία ΕΔΑ Αττικής και Δήμου Φυλής για σύνδεση του δημοτικού κολυμβητηρίου

Συνεργασία ΕΔΑ Αττικής και Δήμου Φυλής για σύνδεση του δημοτικού κολυμβητηρίου

0
Διαφήμιση

Την έναρξη συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Φυλής και της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής επικύρωσε η πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Φυλής κ. Χ. Παππού και στελεχών της Εταιρείας, με επίκεντρο την ανάπτυξη υποδομών για τη σύνδεση ενεργοβόρων κτιρίων του δήμου.

Πρώτος σταθμός της συνεργασίας, η σύνδεση του δημοτικού κολυμβητηρίου για το οποίο η αλλαγή του καυσίμου θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση, αλλά και αξιόλογο περιβαλλοντικό όφελος με εκτιμώμενη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων CO2 κατά 230 τόνους.

Για τη σύνδεση του κολυμβητηρίου στο δίκτυο διανομής θα αναπτυχθούν 900μ. δικτύου χαμηλής πίεσης, στα οποία θα μπορούν να συνδεθούν και όσοι καταναλωτές βρίσκονται πάνω σε αυτό, καθώς και ένας σταθμός τροφοδοσίας, ενώ τα έργα υποδομής περιλαμβάνουν ακόμα 1.500μ. δικτύου μέσης πίεσης και ένα σταθμό διανομής που θα εξυπηρετεί την περιοχή.

Παράλληλα, η ΕΔΑ Αττικής θα εκπονήσει μελέτη της περιοχής για τη μελλοντική ανάπτυξη δικτύων με στόχο τη σύνδεση περαιτέρω δημοτικών κτιρίων, επαγγελματιών αλλά και οικιακών καταναλωτών.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Δήμου, ο Δήμαρχος Χ. Παππούς επισήμανε ότι η εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τις δημοτικές εγκαταστάσεις και για τους δημότες και εντάσσεται στο πλαίσιο της βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου με στόχο ο Δήμος Φυλής να ανακηρυχθεί Πράσινος Δήμος.

Από την πλευρά της ΕΔΑ Αττικής, ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Διανομής, κ. Α. Τόσιος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δημάρχου για την ενεργειακή ανάπτυξη της περιοχής και πρόσθεσε ότι σύντομα, τόσο ο Δήμος, όσο και οι δημότες θα καρπωθούν τα οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου.

Διαφήμιση