Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Στο επίκεντρο του φετινού συνεδρίου της ΓΑΙΑ ο αγροδιατροφικός τομέας

Στο επίκεντρο του φετινού συνεδρίου της ΓΑΙΑ ο αγροδιατροφικός τομέας

0
Διαφήμιση

Με θέμα «Καινοτομία & γνώση στον πρωτογενή τομέα: Απελευθερώνοντας τη δυναμική της υπαίθρου» και εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Porto Palace Hotel το 4ο ετήσιο συνέδριο της ΓΑΙΑ Επιχειρείν στις 9-10 Νοεμβρίου 2017, συγκεντρώνοντας στην πόλη της Θεσσαλονίκης όλους τους επιχειρηματίες και εμπλεκόμενους φορείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το φετινό Συνέδριο τελέσθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και συνδιοργανώθηκε με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Μέσα από τα εργαστήρια και τις θεματικές ενότητες του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, που πλέον από το 2014 η ΓΑΙΑ Επιχειρείν έχει αναγάγει σε θεσμό για τον κλάδο, αναδείχθηκε ο καταλυτικός ρόλος της καινοτομίας και της γνώσης στην ενίσχυση της γεωργικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, αλλά και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προκλήσεων για τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ:

την επισιτιστική ασφάλεια και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, την προστασία του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην ύπαιθρο.

gaia(2).jpg

Κάνοντας λόγο για έναρξη επανάστασης στον αγροδιατροφικό τομέα με τη Γεωργία Ακριβείας χαιρέτισε τις εργασίες του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), κ. Κυριάκος Λουφάκης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα αύξησης της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων με τη χρήση της νέας τεχνολογίας.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, «η στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα, η συμβουλευτική και η εκπαιδευτική υποστήριξη αλλά και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους φορείς του αγροτικού κόσμου αποτελεί στρατηγική επιλογή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου.

Το σημαντικό ρόλο της εταιρείας στην οργάνωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας υπογράμμισε από το βήμα του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΓΑΙΑ Επιχειρείν, κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, σημειώνοντας ότι η ΓΑΙΑ πρώτη οραματίστηκε την ψηφιακή γεωργία, όταν η μεγάλη πλειοψηφία των εμπλεκομένων έμενε προσκολλημένη σε περιχαρακωμένες, μη αναπτυξιακές πρακτικές. Η ανάπτυξη της γεωργίας, τόνισε, περνά μέσα από την ψηφιοποίησή της, ώστε να γίνει ανταγωνιστική.

Διαφήμιση