Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean στην Καβάλα

Φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean στην Καβάλα

0
Διαφήμιση

Τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas στη Νέα Καρβάλη Καβάλας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου πενήντα φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι τριτοετείς φοιτητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή κ. Μάρκο Ασσαέλ, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας υδρογονανθράκων «ΣΙΓΜΑ», στον Θάλαμο Ελέγχου και στην Αίθουσα Εκπαίδευσης, ενώ ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεων και τους κανόνες ασφαλείας που την διέπουν.

O κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil, θυγατρικής του ομίλου Energean Oil & Gas, δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε για ακόμη μία χρονιά στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης φοιτητές από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να τους μεταδώσουμε πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του μοναδικού συγκροτήματος επεξεργασίας υδρογονανθράκων που λειτουργεί στην Ελλάδα και το οποίο υποδέχεται την παραγωγή από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου.

Θεωρούμε ως ιδιαίτερα σημαντική την υποστήριξη του αυριανού επιστημονικού δυναμικού της Ελλάδας και την εξοικείωσή του με τις πραγματικές συνθήκες παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων.

Πρόκειται για έναν τομέα ο οποίος, με ηγέτιδα την Energean, είναι δυνατό να συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μέσω της ανακάλυψης και ανάπτυξης φυσικών πόρων σε νέες περιοχές της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια».

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τους κ. Νίκο Καρανάσο (Προϊστάμενο Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων), Σάββα Δημητριάδη (Βοηθό Προϊσταμένου Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων) και Παναγιώτη Βέλκο (Εργοδηγό Ασφαλείας).

Την ευθύνη για την οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης είχε ο κ. Κώστας Ιωαννίδης, Διευθυντής Εγκαταστάσεων της Kavala Oil, θυγατρικής του ομίλου Energean Oil & Gas.

Διαφήμιση