Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Aποτοξινώστε τα μαλλιά σας με μυλόξυδο και άργιλο για λάμψη και υγεία!

Aποτοξινώστε τα μαλλιά σας με μυλόξυδο και άργιλο για λάμψη και υγεία!

0
Διαφήμιση

Λακ, μους, σαμπουάν και άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών μπορεί να βλάψουν μακροπρόθεσμα την υγεία των μαλλιών μας αλλά και όλου του οργανισμού μας ,καθώς απορροφώνται . Απαλλαγείτε από βαρέα μέταλλα και άλλες τοξίνες από τα συμβατικά προϊόντα φροντίδας των μαλλιών με αυτή τη καταπληκτική detox μάσκα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας… θα σας ευχαριστούν για αυτό!

 

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

2 σταγόνες κόλιαντρο αιθέριο έλαιο

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

½ φλιτζάνι άργιλο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ενεργού άνθρακα

2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη τσουκνίδα

½ φλιτζάνι φιλτραρισμένο ή αποσταγμένο νερό

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΒΓΑΛΜΑ

½ φλιτζάνι μηλόξυδο

½ φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό

3 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για τα μαλλιά (εγώ χρησιμοποίησα γεράνι)

Τοποθετήστε το 1/2 φλυτζάνι του νερού στο μάτι και το ζεσταίνετε μέχρι να βράσει. Γυρίστε τη θερμότητα στο μισό και προσθέστε την τσουκνίδα . Αφήστε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.

Σε ένα άλλο κύπελλο βάλτε τα συστατικά για το ξέβγαλμα . Μου αρέσει να είναι έτοιμο πριν κάνω το ντούζ .

Σε μπολ προσθέστε το ξυδι μήλου, τα αιθέρια έλαια και τον ενεργό άνθρακα. Ανακατεύεται προσεκτικά ώστε να συνδυαστούν καλά. Να είστε προσεκτικοί με τον ενεργό άνθρακα όταν τον ανακατεύεται.

Προσθέτουμε το νερό και τον άργιλο και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα καλύτερα.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το εφαρμόσετε σε τμήματα των μαλλιών γενναιόδωρα. Αφού καλύπτεται κάθε τμήμα, απλώνεται λίγο περισσότερο πάνω από το κεφάλι. Πόσο θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών σας και το πάχος, αλλά μην το τσιγκουνευτείτε.

Αφήστε το μείγμα του άργιλου για να μείνει στα μαλλιά σας για περίπου 10 λεπτά. Αν θέλετε τυλίξτε τα με μια πετσέτα Μην αφήνετε τον άργιλό να ξεραθεί θα είναι πολύ δύσκολο να βγεί.

Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας πολύ καλά με χλιαρό νερό. Θα πάρει κάποιο χρόνο , απλά να είστε υπομονετικοί με αυτό. Κάντε και απαλό μασάζ στο τριχωτό.

Μόλις αισθανθείτε σαν ο άργιλος έχει ξεπλυθεί καλά …ρίχνεται το μείγμα του μηλόξυδου και ξεπλύνετε γρήγορα ανακατεύοντας τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας. Ρίχνεται καθαρό νερο. Στεγνώστε τα μαλλιά ως συνήθως.

 

 

Πηγή: marinaserafimidou

Διαφήμιση