Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Tips για λύσεις όταν έχετε μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στην...

Tips για λύσεις όταν έχετε μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στην άκρη

0
Διαφήμιση

Οι γυναίκες με λεπτά μαλλιά συχνά ταλαιπωρούνται από το παράδοξο δίπτυχο λιπαρές ρίζες-ξηρές άκρες…

 

Και αυτό συμβαίνει για τον –επίσης παράδοξο– λόγο ότι έχουν περισσότερες τρίχες! Περισσότερες τρίχες σημαίνει περισσότεροι θύλακες και περισσότεροι θύλακες σημαίνει περισσότεροι σμηγματογόνοι αδένες στην επιδερμίδα του κεφαλιού, άρα και περισσότερη λιπαρότητα! Αυτό όμως δεν αποκλείει οι άκρες των μαλλιών να είναι απογοητευτικά ξηρές και άτονες.

Η λύση που επιλέγουν οι περισσότερες γυναίκες στην περίπτωση αυτή είναι το σαμπουάν για έξτρα όγκο, όμως συχνά τα συστατικά αυτών των προϊόντων αφυδατώνουν τις άκρες, οι οποίες είναι ήδη ταλαιπωρημένες λόγω της επαναλαμβανόμενης έκθεσης στη θερμότητα, την τριβή ή άλλους συναφείς παράγοντες.

Τι μπορείτε να κάνετε:

Μάσκα πριν από το λούσιμο

Αναζητήστε ένα προϊόν με κινεζικό άργιλο (άργιλος kaolin ή λευκός άργιλος), καθώς απορροφά τα περιττά έλαια στις ρίζες και είναι αρκετά πηχτός ώστε να μην «τρέξει» ως τις ξηρές άκρες των μαλλιών και τις αφυδατώσει περαιτέρω.

Μπορείτε να εφαρμόζετε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα σε στεγνά μαλλιά πέντε λεπτά πριν το λούσιμο.

Σαμπουάν στις ρίζες, κρέμα μαλλιών στις άκρες

Το λούσιμο είναι μια διαδικασία που γίνεται μηχανικά, οπότε δεν πολυσκεφτόμαστε τι κάνουμε εκείνη την ώρα κι έτσι συχνά εφαρμόζουμε τόσο το σαμπουάν όσο και την κρέμα μαλλιών από τη ρίζα ως την άκρη. Από τη μία το σαμπουάν μπορεί να φθείρει τις άκρες ενώ από την άλλη η κρέμα να κάνει τις ρίζες λιπαρές. Η λύση;

Κάντε απαλό μασάζ με το σαμπουάν μόνο στις ρίζες των μαλλιών και την ώρα που ξεβγάζετε μειώστε την ένταση του νερού ώστε ο αφρός να κυλήσει απαλά μέχρι τις άκρες. Όσο για την κρέμα μαλλιών, εφαρμόστε στις άκρες και περίπου μέχρι τη μέση της τρίχας, δηλαδή μόνο στο τμήμα των μαλλιών που πραγματικά χρειάζεται.

Αξιοποιήστε τα έλαια

Διάφορα έλαια, όπως το αργκάν, αποκαθιστούν τις κατεστραμμένες άκρες και τους προσδίδουν λάμψη. Μία φορά την εβδομάδα πριν τον ύπνο ρίξτε μερικές σταγόνες από τα έλαιο στις παλάμες σας και τρίψτε απαλά τις άκρες των μαλλιών. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό το επόμενο πρωί.

 

 

Πηγές: onmed, https://myawesomebeauty.com/how-to-repair-bleached-hair-fast/ http://www.wikihow.com/Treat-an-Oily-Scalp-and-Dry-Roots http://youqueen.com/beauty/hair/hair-breakage-5-causes-5-solutions/

Διαφήμιση