Αρχική Διατροφή - Προτάσεις 5 “έξυπνα” βήματα για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα

5 “έξυπνα” βήματα για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα

0
Διαφήμιση

Τα μαύρα στίγματα αποτελούν «πονοκέφαλο» για εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο και συνιστούν ένα από τα πιο κοινά δερματολογικά προβλήματα.

Πώς προκαλούνται, όμως, τα μαύρα στίγματα και πώς θα καταφέρεις να τα «εξαφανίσεις»;

Τα νεκρά κύτταρα και η λιπαρότητα που φράζουν τους πόρους του δέρματός σου φέρονται να ευθύνονται για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Και μπορεί ο κάθε οργανισμός και η κάθε επιδερμίδα να διαφέρουν, ωστόσο, υπάρχουν πέντε μικρά και απλά βήματα είναι καλό να ακολουθούμε όλες, προκειμένου να απαλλαγούμε από τα μαύρα στίγματα.

Σωστός καθαρισμός πρωί και βράδυ: Όλα ξεκινούν από τον καθαρισμό. Φρόντισε να καθαρίζεις το πρωί και το βράδυ το πρόσωπό σου με ένα ειδικό προϊόν. Οι ρύποι, η σκόνη και τα βακτήρια «φράζουν» τους πόρους.

Διάλεξε το σωστό make up και μην ξεχνάς να ξεβάφεσαι: Είναι σημαντικό να διαλέξεις ένα make up το οποίο ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου.

Για παράδειγμα, αν έχεις λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, διάλεξε ένα προϊόν με ελαφριά υφή που δεν θα επιβαρύνει το δέρμα σου και δεν θα συμβάλλει στην υπερπαραγωγή σμήγματος. Πρέπει, όμως, να θυμάσαι πάντα να αφαιρείς το μακιγιάζ σου κάθε βράδυ.

Ακολούθησε μια θεραπεία με τα κατάλληλα προϊόντα: Αν θες να διώξεις τα μαύρα στίγματα μπορείς να συμβουλευτείς έναν ειδικό και να ψάξεις να βρεις προϊόντα κατάλληλα για την αντιμετώπιση του προβλήματός σου.

Είναι καλό να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα ή μια λοσιόν που θα εξαλείψει τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα.

Κάνε καθαρισμό προσώπου με ατμό στο σπίτι: Κάνοντας έναν βαθύ καθαρισμό με ατμό στο σπίτι σου θα προσφέρεις στο πρόσωπό σου λάμψη και θα βοηθήσεις τους πόρους του δέρματός σου να μαλακώσουν και να «ανασάνουν».

Με τον ατμό θα καθαρίσεις τους πόρους σου από την λιπαρότητα και τους ρύπους θα απομακρύνεις τα μαύρα στίγματα.

Να θυμάσαι, όμως, να σκουπίσεις απαλά τον πρόσωπό σου μετά τον καθαρισμό και να απλώσεις επάνω του μια ενυδατική κρέμα, κατάλληλη για το δέρμα σου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.

Κάνε απολέπιση: Για να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα, κάνε μία φορά την εβδομάδα απολέπιση. Χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ προϊόν με μικρόκοκκους που δεν θα ερεθίσουν το δέρμα σου.

Με το peeling θα αντιμετωπίσεις τα μαύρα στίγματα και παράλληλα θα καθαρίσεις την επιδερμίδα σου από τα νεκρά κύτταρα.

 

 

Πηγή: http://myhealthbynature.com/5-simple-steps-how-to-get-rid-of-blackheads/ queen

Διαφήμιση